| Necun0sScuT a întrebat:

Deci: Cate mg de calciu sunt in 100g de orz? Pe net, cand caut in limba romana informatii despre orz aflu ca orzul contine de 11 ori mai mult Ca deca laptele. Cand caut in limba engleza aflu ca contine de doua mai putin decat laptele. Ce sa cred? V-as ruga sa imi spuneti si ce cereale sau fructe as putea manca ca sa imi asigur minimul de Ca necesar (1000mg pe zi). Nu ma innebuniti cu laptele ca cu el m-am lamurit. Pana la varsta de 17 ani beam, fara sa exagerez, cel putin 1L pe zi si tot am lipsa de Calciu si dinti rupti. Am inceput un tratament cu pastile care contin Ca, peste 5 zile trebuie sa il intrerup (dupa ce fac?) m-am gandit sa mananc zilnic niste fructe sau legume, cum spusesi mai sus. Funda, raspuns castigator si o rugaciune celui care-mi da un raspuns stralucit
p.s: lasati pasta de dinti, apa care contine Fluor ca mai mult rau iti fac decat bine. In cativa ani devi dement, dinti rupti etc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Orzul contine cam 30 mg calciu la suta de grame, deci putin.
lactatele contin cel mai mult calciu si, mai ales, il contin in raport optim cu magneziul si proteinele si absorbtia este maxima. Carii poti avea daca ai predispozitie genetica sau nu iti ingrijesti corect dintii, chiar daca ai calciu suficient.
Mancand 1-2 cani de lapte, ceva branza, ceva carne si legume, iti acoperi necesarul de calciu. Ca sa nu pierzi calciu, trebuie sa nu bei bauturi acidulate, sa nu mananci prajeli sau sare in exces, sa nu fumezi si sa nu bei cafea, cola, energizante. Ca sa ai dinti cat mai sanatosi, e suficient sa ai un regim echilibrat, sa te speli dimineata si seara si sa mergi de doua ori pe an la stomatolog.