| Luck8383 a întrebat:

Deci dacă am tot întrerupt procesul de purtare al ochelarilor de corectat vederea este normal sa nu mai vad bine cu ei la distanta?
Am 15 ani, peste o săptămână am din nou programare la optician și ma simt prost sa ii spun medicului ca am tot întrerupt procesul de purtare a lor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Da, este normal sa se intample asa.Cand nu vezi de la distanta trebuie sa porti ochelarii mereu, nu ai voie sa renunti la ei. Daca nu iti place cum arata strange banuti sa iti schimbi rama, gasesti mii de modele in magazine fizice si online. Spune-i medicului adevarul, asa e cel mai intelept.Vei vedea ca si el te va sfatui sa ii porti constant.Vederea nu se mai poate repara ulterior decat cu operatie si nici macar pentru aia nu se califica toata lumea, exista niste conditii.De obicei miopia se stabilizeaza pe la 20 si ceva de ani, in teorie, insa in realitate difera.La mine nu s-a stabilizat nimic, tot creste. Daca mai si lucrezi strict la pc cand esti adult, atunci cu atat mai intelept este sa previi acum pe cat posibil, avansarea, cand inca ai timp liber berechet sa il petreci facand altceva decat stand in ecrane.Numai bine si ai grija ce asculti/gasesti pe net.Am o vaga banuiala ca de acolo ti-a venit ideea sa iei pauze de la purtatul lor? Sau cumva au facut colegii misto de tine? Sanatatea ochilor tai e cea mai pretioasa, de restul trebuie sa te doara unde nu ajunge soarele. laughing

| Yaesmin a răspuns:

Ești miop.

| Caro34 a răspuns:

Bună! E normal... Oare de ce nu i-ai purtat? Ar trebui să te rușinezi bine și să te scuzi în oglindă corpului tău că tare l-ai mai chinuit! Ochelarii corectori sunt de purtat nu de ținut la naftalină fiindcă Gigică îți zice că nu ești cocălar ca el... sau că Maricica a citit ea undeva cum că ar fi nu știu cum treaba, din surse de pe net neverificate, sau nu știu ce alte chestii spuse de oamenii cu intenții "bune". Zi-i adevărul medicului ca să știe ce are de făcut ca să rămâi sănătos! Numai bine!

| KovacsB a răspuns:

Dioptriile doar cresc daca nu porti ochelarii.