| SelGomez a întrebat:

Deci daca cineva mananca in jur de 500-600 calorii pe zi. Sau na, 700 maxim si face sport ceea ce nu facea inainte, e un motiv pentru care intarzie ciclul? Adica daca mananc vreo 600 calorii pe zi ceea ce inseamna masa de pranz si un castron de pepene seara si fac sport cam 1000 de calorii pe zi, poate sa fie un motiv pentru care intarzie ciclul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

O dieta atat de hipocalorica poate duce la amenoree secundara si la tulburari hormonale severe pana la instalarea precoce a menopauzei sau la infertilitate.

7 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Constat ca te expui unor riscuri inutile( apropo de ce spune Brigaela!) Daca vrei sa slabesti, macar fa-o cu cap--- citeste " Mananc deci slabesc" : http://www.scribd.com/doc/11490302/Michel-Montignac-Mananc-Deci-Slabesc

| KellyGreen a răspuns:

NU, nu e un motiv pentru care intarzie menstruatia dar se pare ca vrei sa te apuci serios de slabit.

| justE a răspuns:

Da, apare amenoreea datorita faptului ca organismul e subnutrit, te sfatuiesc sa lasi curele astea drastice ca iti fac mai mult rau decat bine, am trecut si eu prin asta si apoi am pus la loc mai multe kg decat am pierdut. mai bine renunta la alimentele grase si la dulciuri si fa mult sport.rezultatele apar mai greu, dar sunt permanente, nu te mai ingrasi apoi. sper ca te-am ajutat.te pup :*

| SelGomez explică:

Multumesc mult pentru raspunsuri. NU voi mai manca asa putin si voi face mult sport.Dar nu voi merge la doctor pentru ca nu e o problema. Mi s-a mai intamplat sa intarzie dar pana la urma a fost ok si pentru orice eventualitate voi manca cum trebuie. Multumesc:*

| littleladybug a răspuns:

Da...am o colega care la fel tine un regim cu maxim 600 de calorii si nu i'a venit ciclul 2 luni. a fost chiar si la nutritionist si la ginecolog si i'a dat anticonceptionale si tot nu i'a venit...stai linistita si nu te ingrijora ca o sa iti vina dar mai bine consulti un medic pentru ca ti s'au dereglat hormoniihappy

| alinae a răspuns:

Asta nu stiu, dar nu e bine ca mananci atat de putin.Trebuie sa mananci minim 1000 de calorii.

| Adinkra a răspuns:

De obicei de la sport se mai intampla sa ai dereglari ale menstruatiei. de fapt sunt multe cauze care pot avea ca efect acest lucru. daca nu ai o viata sexuala activa si nu exista riscul sa fi ramas insarcinata mai mult ca sigur ca este o simpla intarziere datorata efortului fizic solicitant pe care l-ai facut in ultima vreme.