| Ștefiştefania1994 a întrebat:

Deci de cateva saptamani bune caut raspuns la intrebarea asta si nu gasesc. Am o problema cu smaltul dintilor, cred ca se ia sau nu stiu cum sa explic, se macina. Problema e ca se macina la baza dintelui si deja mi-a ajuns la nerv, si ma doare ingrozitor de rau cand ma spal pe dinti. Cu ce poate sa ma ajute un dentist? Se poste reface smaltul? Dau funda. ScuzE pentru categorie happy.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

La fel am avut si eu la caninii de jos. se sparge smaltul si se vedea nervura (sau ce ma-sa este, nu sunt dentist) dintelui, si ma deranja la baut rece/fierbinte. dentistul mi-a pus plomba peste si de atunci nu mai am probleme. mie mi-a zis ca sufar de bruxism (noaptea imi scrasnesc dintii involuntar) si m-a pus sa folosesc o gutiera. adica nimic grav, se rezolva fara dureri, fara probleme.

| XxBlueRosexX a răspuns:

Smaltul se macina de cele mai multe ori la persoanele in varsta, poate ai tartru chiar daca te speli pe dinti f mult el apare din cauza apei...la nerv ajunge doar daca ai o carie foarte adanca, durerea e provocata de la apa rece sau calda ai dintii sensibili, mergi la dentist si spune-i sa iti curete dintii daca ai tartru iar pentru sensibilitate iti va da o mixtura cu care sa te faci pe dinti dupa ce te speli, mie asa mi-a dat iar acum nu mai am probleme, po t manca si gheata ca nu ma mai dorwinking bafta

| Ștefiştefania1994 explică:

Nu am carie la dintii afectati, e pur si simplu macinat, doare ingrozitor, de rece, cald si dulce nu mai spun, turbez de durere! Ma gandeam ca este si alta solutie. Eu vreau doar sa stiu daca se poate remedia problema :'( sa umple acolo, ma doare dar e si foarte urat din punct de vedere estetic!