| Girly97 a întrebat:

Deci, desi am implinit 18 ani si sunt clasa 10, luna trecuta am devenit neasigurata asa ca am mers saptamana trecuta la Casa de Asigurari cu adeverinta de elev. De lunea asta sunt asigurata din nou (cum e si normal!) si pana imi vine cardul voi folosi o adeverinta de asigurat pe care am luat-o ieri. Problema este ca este valabila doar pana la sfarsitul anului scolar. Deci in vacanta sunt neasigurata? Bataie de joc...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ţi-am răspuns şi anterior!
http://www.tpu.ro/......am-trezit/

Dacă citeai ATENTĂ răspunsul meu, ai fi observat că eşti asigurată şi pe perioada vacanţei; iar la începerea unui nou an şcolar trebuie să ceri o ALTĂ Adeverinţă de elev + 1 drum la CAS + altă Adeverinţă CAS + 1 drum la medicul de familie :))

Ai "uitat" că trăim în România? =))
Aici "Ministrul Educatiei" NU are nici o treabă cu situaţiile la care faci referire!
Ei nu au nici un interes ca tu să deţi o Asigurare medicală gratuită; interesul este al tău - deci, trebuie să te "plimbi" pentru el! :))
Asta-i Românica noastră...

Toate cele bune!

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu te autovictimiza daca nu stii!
Vei fi asigurat/a inclusiv pentru perioada vacantei de vara --- asigurarea isi pastreaza valabilitatea pana la data de 30 sept. 2016. Incepand cu octombrie 2016, va trebui sa faci, din nou, dovada calitatii de elev/a si sa te duci sa depui adeverinta (pentru clasa a 11-a) la Casa jud. de sanatate.

p.s.Iti pastrezi calitatea de asigurat pana la implinirea varstei de 26 de ani cu conditia sa dovedesti ca ai calitatea de elev sau cea de student.

| Girly97 explică (pentru alessia5158):

Si daca imi primesc cardul pana atunci sunt scutita de drumul asta lung si inutil? Ministrul Educatiei ar trebui sa se ocupe de asta nu elevii si studentii! Avem lucruri mai importante de facut oricum!

| alessia5158 a răspuns (pentru Girly97):

Nu,nu vei fi scutita chiar daca vei avea cardul!--- va trebui sa faci dovada calitatii de elev, pentru fiecare an scolar, pana la incheierea studiilor liceale.Cardul este activ si produce efecte, atata timp cat esti elev/student (sub varsta de 26 de ani) sau daca ai calitatea de somer, sau calitatea de angajat, sau daca platesti (in cazul in care nu ai niciuna din calitatiele enumerate).

| Girly97 explică (pentru alessia5158):

Bataie de joc, zic din nou! Ministrul Educatiei trebuie sa trimita la Casa de Asigurari lista cu elevii si studentii la zi, nu sa ne puna pe drumuri!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Girly97):

E atat de greu sa faci un drum pana la secretariat pentru o adeverinta de elev, ca apoi sa trimiti tu prin posta la CNAS?
A trebuit sa trimit pentru nepotii mei adeverinta pentru pensie de urmas in fiecare an. Aproape im fiecare an nu trimiteam la timp actele, iar in acea luna nu-si primea banutii1