| Gabriello02 a întrebat:

Deci intr-o saptamana eram ingrijorat deoarece dinti mei erau galbeni asa ca am exagerat excesiv cu spalatul pe dinti si nu sunt sigur daca de pe un dinte mi s-a dus smaltul sau doar sa albit cum imi pot da seama? Smaltul dintilor se mai reface? Mentionez ca doar o saptamana am facut asa dupa care am renuntat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna,smaltul se poate sparge sau crapa si, spre deosebire de oase, smaltul nu se poate reface.
Periajul dintilor dupa fiecare masa face parte din procesul de ingrijire al dintilor. Insa, pentru a-i proteja, nu trebuie sa-ti periezi dintii cel putin o ora dupa ce ai consumat alimente sau bauturi acide. Atunci smaltul este mai moale; spalatul des pe dinti nu afecteaza smaltul, trebuie sa te speli pe dinti dupa fiecare masa sau gustare.

| Gabriello02 explică (pentru monyk):

Dar eu frecam cu putere atat cu pasta cat si cu bicarbonat, a da si pentru vreo 5 minute tineam in gura zeama de lamaie, am facut asta de 2 ori pe zi timp de o saptamana. Dar intrebarea mea era: Ca nu stiu daca s-a dus smaltul sau doar s-au albit, cum pot sa imi dau seama ce s-a intamplat?

| VladManea a răspuns:

Daca vrei sa se albeasca incearca cu bicarbonat de sodiu pe pasta de dinti si eu i-am avut galbeni ca fumez si am facut tb asta si a mers mi-a dat bunicamea sfatul asta