Esti in perioada ciclului menstrual in scurt timp iti va veni menstruatia cel mai bine ar fi sa discuti cu mama ta sau cu medicul de familie
Sanii te dor datorita faptului ca sunt inca in crestere. Daca te atingi si iti examinezi sanii, vei observa la atingere o zona tare, uneori dureroasa, aceea este aureola...cu alte cuvinte acele aureolele sunt ca niste muguri de crestere dar care dor in acest proces de crestere.
Exercitiile fizice iti vor imbunatati starea, daca le vei face inainte de aparitia menstrei, si chiar in timpul acesteia. Evident, nu zice nimeni ca trebuie sa te duci la sala si sa tragi de fiare pana la epuizare. Incearca ceva mai „light": danseaza, mergi cu rolele sau bicicleta, urca un etaj, doua pe scari. Rolul miscarii fizice este acela de a imbunatati circulatia sangelui, chiar si la nivelul uterului, astfel incat durerile sa fie de intensitate foarte mica.
2. Aplica pe abdomen comprese calde, pernute sau sticle umplute cu apa calda. Acestea iti pot indeparta crampele, facand zilele de menstruatie sa fie mai suportabile. Totusi, nu incerca sa te speli cu apa fierbinte pentru ca risti sa te confrunti cu un flux sanguin ridicat (sangerare excesiva).
3. Ia un analgezic (paracetamol, ibuprofen, alcogalmin etc). De obicei acestea isi fac efectul in maximum doua ore. In cazul multor femei, chiar si anticonceptionalele ajuta in combaterea durerilor menstruale – totusi, pastilele contraceptive pot fi luate doar la recomandarea medicului ginecolog.
4. Prepara-ti un ceai cald de tei sau menta. Lichidele calde vor avea un efect calmant, ameliorand asupra crampelor.
5. O alta varianta pe care o poti incerca este urmatoarea: cu o saptamana inainte de prima zi a menstruatiei, evita sa consumi dulciuri, alcool sau alimente grase. Aceste produse au rolul de a mari diametrul vaselor sanguine si, astfel, de a da amploare fluxului sanguin, lucru care duce la durere si disconfort.
6. Incearca sa iei un complex de vitamine si minerale care sa contina: calciu, magneziu, complex de vitamina B, vitamina E si conezima Q10. De foarte multe ori, deficienta de magneziu din organism poate fi cauza aparitiei neplacutelor simptome.
7. Evita tamponele interne – multe femei au constatat ca utilizarea acestora intensifica, de cele mai multe ori, durerile menstruale.
Nu am inteles nimic, scuze nu te pot ajuta... reformuleaza si scrie cat de cat corect gramatical :-s
anonim_4396 întreabă: