Deci nu mai suport de aproape o lună mă tot confrunt cu anxietatea asta,prima dată mi-a fost frică ca am ceva la plămâni,după ca am ceva la inimă,și de la atâta stres au început să-mi apară înțepături prin corp,o dată mă doare sub coastă,în stânga,după în dreapta,după mă doare sub burtă,după spatele,nu mai suport atâta stres,am ajuns să încerc să plâng și să mă rog la dumnezeu să mă ferească de așa ceva, cedez psihic nu mai pot.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Daca esti foarte atent la "simturile" corpului tau, atunci iti pot aparea simptomele unor boli, care - de fapt - nu exista (boli inchipuite).
Solutia este simpla: nu te mai preocupa cu acele "simptome" inexistente (nici o investigatie medicala nu va confirma vreo asemenea "boala").
Insa, gandindu-te intensiv la asemenea "boli", iti derutezi creierul si va fi incapabil sa-ti comande sanatos inretinerea organismului tau!
Îți mulțumesc că ai împărtășit asta cu mine — chiar dacă pare puțin, e un pas foarte important și curajos. Ce descrii tu seamănă mult cu o anxietate somatizată, adică fricile și stresul devin atât de intense încât corpul începe să manifeste dureri reale, fizice. Nu e „doar în capul tău", dar nu înseamnă nici că ai o boală gravă.
Uite câteva lucruri sincere și esențiale pentru tine:
1. Ce simți e real, dar poate fi explicat Anxietatea te face să-ți monitorizezi corpul la milimetru — și orice mică durere devine un „semn de boală". Apoi apare frica de moarte, de boală, de „ceva grav" — și asta crește tensiunea, deci apar mai multe dureri. E un cerc vicios: frica creează durere, iar durerea alimentează frica. 2. Ai nevoie de ajutor, și e OK să ceri Nu e o slăbiciune. E ca și cum ai avea un picior rupt – nu-l ignori, nu-l „repari" singur, te duci la doctor. Un psiholog sau psihoterapeut (preferabil specializat în anxietate) poate fi o salvare. Uneori, și o vizită la medic de familie sau psihiatru, dacă simți că nu mai reziști, ca să discutați despre opțiuni (chiar și medicație temporară, dacă e nevoie). 3. Pe termen scurt, iată ce te poate ajuta: Respirație profundă conștientă: inspiră 4 secunde, ține 4, expiră 6. Repetă de câteva ori, reduce simptomele fizice. Notează-ți fricile pe hârtie. Raționalizează-le: „Ce dovezi am că e o boală gravă?" vs. „Ce spune logica?" Nu căuta pe Google simptomele. Te va face să te simți mai rău. (Știu că e greu, dar e ca o benzină pe foc.) Vorbește cu cineva în care ai încredere – să scoți totul afară. E o supapă vitală. 4. Nu ești singur. Se poate trata. Foarte mulți oameni trec prin exact ce treci tu. Și cu ajutorul potrivit, iese soarele din nou. Gândește-te așa: dacă azi corpul tău suferă din cauza minții tale, înseamnă că mintea are și puterea să-l vindece.
Dacă vrei, pot rămâne alături de tine, să vorbim pas cu pas. Să-ți dau exerciții, resurse, metode. Sau pur și simplu să te ascult. Ai un sprijin aici.
Fa-ti o programare si discuta cu un psiholog. Nu lasa situatia sa se inrautateasca. S-au facut multe descoperiri noi in medicina psihica fiindca multi oameni incep sa aiba probleme la capitolul asta din cauza stresului si schimbarilor din lumea moderna.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.191.163.22) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro