| Bogdannn2004 a întrebat:

Deci pana acum mancam maxim 700 de calorii pe zi, mi-am dat seama ca nu e bine ca de 4 luni mananc aceleasi calorii. Daca ma apuc sa mananc maxim 1200 ma ingras? Am 1.82 66kilograme 15ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Doar 700 nu cred, o punga de pufuleti si o doza de cola = 700 de calori, 98% din cei care slabesc au acelasi credinta ca tine, las ca slabesc 5, 6 luni apoi manc la fel si nu ma ingras, dar organismul nu functioneaza asa, daca chiar atat ai consumam ai o rata metabolica foarte mica si da te vei ingrasa, practic ti ai batut joc de propia ta sanatate, asta poate afecta cresterea ta, dezvltarea ta ca individ

| Bogdannn2004 explică (pentru RAY):

Ma refer sa mananc mai mult dar sanatos fructe legume piept de pui ou fiert peste lactate.Nu sa revin la mancare nesantoasa.

| RAY a răspuns (pentru Bogdannn2004):

Egal calori sunt calori

| Bogdannn2004 explică (pentru RAY):

Pai si ce fac mananc tot asa putin?

Nu,bogdan, trebuie sa imi spui mai multi, de la inceput hai

Ce procent de carbohidrați grăsimi și proteine ar trebui să mănânc avand o greutate normala?
Recomandările dietetice din studiu nu sunt la fel de departe: societatea americana de sanatate recomanda, 45-65% din calorii ar trebui să provină de la carbohidrați, în timp ce 20-35% ar trebui să provină din grăsimi. De asemenea, trebuie să obțineți 10 până la 35 procente din calorii din proteine.

Cât de multe carbohidrați proteine și grăsimi ar trebui să mănânc o zi pentru a pierde in greutate?

Mezomorful pot începe, de obicei, la un raport de 30% proteine, 40% carbohidrați, 30% grăsimi macronutrienți. Endomorph: Dacă sunteți în mod natural larg și gros, probabil că sunteți un endomorph. Endomorfii au o toleranță scăzută la carbohidrați și o rată metabolică lentă. Dacă sunteți un endomorf, încercați un raport de 35% proteine, carbohidrați 25% și 40% grăsimi.

Cum stiu ce sunt Mezomorful sau Endomorph sau ectomorf?

https://www.body-art.ro/ectomorf-endomorf-sau-mezomorf/
https://www.uncorpsanatos.ro/......trenament/

Cât de multe carbohidrați proteine și grăsimi ar trebui să mănânc o zi pentru a pierde in greutate?

Unii nutriționiști recomandă un raport de 40 de procente de carbohidrați, 30 procente de proteine și 30 de procente de grăsime ca o țintă bună pentru o pierdere în greutate sănătoasă. O dietă de calorii de 1.500 cu carbohidrați de 40% se traduce la 600 de calorii pe zi din carbohidrați.

| GabiDumitrescu a răspuns:

700? Vrei sa mori?

| Wr3nch a răspuns:

Manut mergi la un nutritionist sa iti dea un plan ca lumea si poti manca si sanatos, si potrivit pentru varsta.

| RAY a răspuns (pentru Wr3nch):

Si ala ce iti face?

| Wr3nch a răspuns (pentru RAY):

Iti da o dieata potrivita pentru varsta si corpul tau. Ceea ce e de preferat in loc sa urmezi scheme de pe net si sa te trezesti peste ani ca lipsa de x produce boala y.

Nu exista asa ceva

happy Am inteles. Renunt aici, o seara buna.

Dar de ce sa renunti? din contra daca ai argumente scrie, nu ma supar, sunt de acord ca este foarte sa stii rata metabolica exact, sa stii despre alimentatia sanatoasa, si eu as face asta, doar ca eu merg spre divesitate alimentara nu o dieta, nu o sa consumi o dieta o viata, de asta 98% se ingrasa ca revin la vechea dieta

Ma refeream la o dieta generala potrivita pentru varsta lui, nu ceva pentru toata viata. Din moment ce el consuma 700 de calorii e clar ca prioritatea e sa fie cat mai slab, ceea ce inseamna ca duce lipsa de anumite vitamine si minerale (nu cred ca ea suplimente si ma indoiesc ca poate obtine tot ce trebuie din ce mananca acum), De asta ar fi ok sa vorbeasca cu un profesionist, nu sa urmeze retete magice de pe net sau scheme de semi-malnutritie.

Cu asta sunt de acord si asa iti distruge sanatatea, 700 de cal asta nu acopera proteinele, carbo, grasimile de care are nevoie

| Sn4k3 a răspuns:

E foarte putin, ma mir ca ai 66kg. Tie iti trebuie 2000 calorii numai sa te mentii, daca faci sport poti si mai mult. Deci mananca linistit si cum trebuie. Si asa nu vad de ce ti-e frica sa te ingrasi ca si asa esti slab.

| Donsavas a răspuns:

Pentru asta can trebuie sa vorbesti cu un nutritionist. Te costa dar ai de castigat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă vrei sa te îngrași, mănâncă ouă, brânzeturi, carne, slănină. Astea sunt sănătoase. De la dulciuri și prostii, te îmbolnăvești.

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Pentru un barbat adult, numarul de calorii pe zi sta undeva la 2000 si un pic. Pentru tine este poate ceva mai putin tinand cont ca ai 15 ani, insa de la 1200 nu cred ca patesti ceva.

| DanielPH a răspuns:

Salut!
La varsta ta, inaltimea si greutatea pe care o ai, luand in calcul o activitate usor-normala, trebuie sa consumi 2200 calorii.
Este putin ca la 1.82 sa ai 66 de kg. Mergi pana la 72kg cu greutatea, atuci o ai pe cea ideala, si du-te pana la maxim 83, minim 61kg.
Succes!

| UzzY475 a răspuns:

Nu ai cum sa mananci doar 700 de calorii. La inaltimea si la varsta ta ar trebui sa ai undeva la 75-80 kg. Ca sa te ingrasi ar trebui sa mananci mai mult de 2000 de calorii pe zi.