| mardeamor a întrebat:

Deci revin la intrebarea mea la care am primit un raspuns de la brigaela@ care m-a speriat maxim si ma intreb de ce? nu inteleg eu am o secretie ca orice femeie normala numai ca la mine e mai abundenta si daca nu ma schimb parca are si un miros care pe mine ma deranjeaza insa nu ma mananca inauntru nu nimic adica nu e candida care este o infectie nu ce am eu si nu inteleg de ce nu pot ramane insarcinata? ma intreb cate femei au avut asa ceva si au ramas insarcinate si au avut copii sanatosi. spun asa pentru ca brigaela@ m-a sfatuit sa nu raman insarcinata insa eu am spus ca nu pot ajunge la doctor deoarece sunt plecata si voi incerca ceva naturist ca doar nu am candida si daca aveam tot puteam sa incerc ceva naturist sunt cam suparata si speriata nu stiu ce sa incerc sa imi treaca nu e cine stie ce dar pe mine ma deranjeaza...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te mai lua dupa persoane de pe net. Sfatul medicului este bun dar nici ala nu-i suta la suta. Aici nu sunt medici.

| mardeamor explică (pentru Salontanul):

Asta asa e si faptul ca mi-a spus sa nu raman insarcinata m-a speriat maxim pentru ca eu deja am incercat cu sotul meu si acum pana vad daca imi vine sau nu o sa stau cu teama ca daca de la secretia mea fac un copil anormal mi-e frica sad doamnee mai bine nu mai intreb ca toti ma sperie crying

| mona a răspuns:

Cel mai bine e sa iti faci analizele necesare si sa decida un ginecolog daca e indicat sau nu sa ramai insarcinata

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru mardeamor):

Stai linistita. Fa-ti analizele. Pana la 3 luni poti face intrerupere de sarcina.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu te-am sfatuit sa nu ramai insarcinata cat ai aceasta secretie. oricum, inainte de a ramane insarcinata cam cu 3-4 luni trebuie sa mergi la ginecolog, sa faci o consultatie completa, cu test Papanicolaou, test de secretie si cultura din col, fara de care medicul nu iti va da permisiunea sa ramai insarcinata, pentru binele copilului.
Tu nu ai spus ca ai secretii normale, usor mai abundente ca orice femeie si ca ginecologul te-a asigurat ca nu ai nici o infectie care sa afecteze copilul. Ai spus ca ai secretii abundente urat mirositoare. Secretia normala, oricat ed abundenta, nu miroase deloc in primele 12 ore de la spalare, iar apoi, daca nu te speli dintr-un motiv oarecare, incepe sa aiba un miros foarte vag usor acrisor, in nici un caz urat mirositor, ci doar foarte foarte pal. Sigura daca stai 24 de ore nespalata, miroase, fiindca incepe sa putrezeasca, dar nu imi imaginez ca te refereai la asta.
A avea un copil este o mare responsabilitate, nu o poti face ca in secolul X dupa ureche, in ideea ca daca traieste bine, daca nu iiarasi bine. Tu esti datoare sa te asiguri ca faci macar minimul pentru ca copilul tau sa se nasca sanatos. iar minimul inseamna ca mergi al ginecolog si abia dupa ce ai acordul acestuia si toate analizele normale incerci sa ramai insarcinata. Asa fac femeile in secolul XXI si de aceea acum nu mai moare un copil din 5 ci unul din 1000.
Incercatul de chestii naturiste este o nebunie, mai ales cand vrei sa ramai insarcinata. Nu stii ce contin acele naturiste. Cineva ti-a recomandat ceai de urzica alba. Stii ca daca esti insarcinata in primele 4 saptamani de sarcina si folosesti acest ceai copilul se poate naste cu maformatii severe si el este complet interzis in timpul sarcinii? Daca l-ai fi folosit si iti nenoroceai copilul, era bine? Tu nu ai studii medicale si nu poti sti daca naturistele recomandate pe net pot sa-ti faca rau sau nu, poti folosi produse naturiste foarte periculoase (si matraguna este perfect naturala).
Eu sunt medic si ti-am dat un sfat responsabil si care o sa te asigure ca ai facut tot ce trebuie pentru copilul tau. Nu te obliga sa-l urmezi. Poti incerca toate tratamentele naturiste si sa-ti asumi riscul ca tu, cu mana ta, sa-i faci ceva rau copilului. Tu te hotarasti daca merita sa-i risti sanatatea, viitorul, integritatea. Nu exista nici o lege care sa te oblige sa faci ce e mai bine pentru copilul tau, este propria ta alegere. Sunt mame care se drogheaza, fumeaza, beau in timpul sarcinii si au copii normali. Altele fac acelasi lucru si nasc copii handicapati. Sunt mame care hotarasc ca nu conteaza daca ceaiul de urzica alba poate da malformatii la copil, risc. Unele pierd, altele castiga. Dar intrebarea este: iti permiti sa risti? Ce vei face daca din vina ceaiului de urzica folosit acum (sau a altui tratament naturist fantezist) copilul tau se naste cu retard mental (Doamne fereste)? Cum il vei repara? Nu mai bine faci acum tot ce tine de tine si tot ce poti decat sa plangi mai tarziu degeaba?

| mardeamor explică (pentru Brigaela):

Asa e brigaela ai dreptate scuza-ma daca te-a suparat intrebarea mea insa m-a speriasem si oricum nu voi incerca niciun tratament luni m-am programat la ginecolog deoarece atunci voi putea ajunge si am sa discut cu el cum ai spus si tu el este cel mai bun in cazul meu happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru mardeamor):

Nu m-am suparat absolut deloc, voiam doar sa te fac sa intelegi ca e important