| Markusfrtt a întrebat:

Deci. Se poate contacta vreunul din virusurile hepatice, daca locuiesc intr-o camera si folosesc aceiasi baie, toaleta, si bucatarie, si unele din vase, furculite si ce mai,? Persoana infecta a stat acum 3 saptamani aici. Nu stiu daca lenjeria si perina si ce mai e au fost schimbate, chiarnu stiu sigur, dar ma gandesc ca da. Sau sa imi foloseasca cineva prosopu infectat cu virusu, Eu am spalat fiecare vas sau lingura si furculita inainte sa le folosesc eu. Se poate lua? Imi e cam frica. Se poate lua si de pe vasu de toaleta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| LittleBugsBunny a răspuns:

Mda iti recomand vasul de toaleta sa il speli cu detartrant la fel si cada/dusul vezi ca e o solutie foarte puternica si iti trebuie manusi de cauciuc sa o poti folosi fara sa patesti ceva cat despre vesela iti recomand sa le folosesti doar pe ale tale adica sa cumperi totul nou asa nu mai ai teama ca se intampla ceva

| alinadianaaa a răspuns:

Se poate contacta foarte usor virusurile hepatice, prin saliva, prin contact sexual, prin sange, de aceea este foarte important sa ai grija.Pentru linistea ta poti sa mergi sa iti faci un test Ag HBs, sau Ac anti VHC: