anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci...sunt elev in clasa a8a si cand a zis diriginta ceva am inlemnit.La sfarsitul anului cand terminam clasa trebuie sa mearga toata clasa sa facem vaccinuri (nu stiu cate). Tot ce stiu este ca la un vaccin (bcg) iti ramane o cicatrice pe brat.Este adevarat ca la vaccinul bcg ramane cicatrice si cand cresc o sa ma doara daca pun mana? Si cate vaccinuri trebuie sa mai fac adica cum se numesc si unde se administreaza.In brat si la genunchi? Si sunt Dureroase?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlexT94 a răspuns:

Eu stiu ca am facut decat in picior(coapsa)
Si nu cred ca esti obligat sa le faci.trebuie acordul parintilor parca, sau asa ceva.

16 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De la vaccinul BCG iti ramane intr-adevar un semn, dar nu te va durea niciodata acel semn (te va durea doar cateva zile, pana la maxim o luna de la momentul in care il faci). Nu se fac vaccinuri in genunchi, toate se fac in brat sau in coapsa.

Abh
| Abh a răspuns:

Uau, aici se vede ca barbatul nu este atat de macho pe cat se vrea a crede!

| Nicoleta a răspuns:

Felete fac 2 vaccinuri (unul in mana stanga si unul la dreapta, sau in picior).
Pe mine nu m-a durut deloc, dar depinde de organism. Cel mult o saptamana tepoate durea cand atingi.
Ramane un semn foarte mic, aproape inexistent.
Nu e atat de grav oe cat pare.
Eu nu am simtit ecat o usoara amorteala a mainii dupa ce am facut vaccinul si nimic mai mult.
Nu te speria ca e ceva banal, nici nu simti acul.
Ca sa nu te doara, o sa it zica doctorul sa iei paracetamol parca. sau nu mai stiu exact.
Papa

| Nicoleta a răspuns:

Am uitat sa spun ca baietii fac doar 1 vaccin in mana, pe cand fetele fac 2.

@Alexander94 :
vaccinul e obligatoriu

| saymoon a răspuns:

N o sa mori indiferent, e ca intepatura de tantar. Mister macho rolling on the floor

| aaaa12345 a răspuns:

E cel pentru fete, poti muri, faci febra

| ancutsa13 a răspuns:

Esti obligat sa faci, nu te mai lua dupa toti care n-au memoria buna.

| lazio9 a răspuns:

Fale linistit o sa supravietuiesti PROMIT

| ceraselaadam a răspuns:

NU faci vaccinul degeaba, fara nici un motiv. Si nu mori de la un vaccin. Fetele fac doua vaccinuri, baietii unul singur. Ia-o ca un avantaj tongue

| nicoleta24 a răspuns:

Da si eu trebuia sa iau un vaccind cand am terminat anul trecut clasa a 8-a dar nu ne-a mai dat, nu stiu de ce. Fetele primeau 2(mana si picior) si baietii 1(in picior). nu stiu daca anul acesta se vor da sau nu thinking

| fluffee a răspuns:

Obligatoriu pe naiba. Eu n-am facut niciun vaccin de tipu' ala. happy

| Ich a răspuns:

Fetele trebuie sa faca si ele numa 1 vaccin in mana(mai exact in muschi)si pe moment nu te doare dupa ceva timp o sa te doara toata mana

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Niciun act medical nu poate fi obligatoriu si ca pentru orice interventie medicala (precum vaccinarea) necesita informarea corecta a pacientului si exprimarea acordului (sau dezacordului) acestuia sau a parintilor acestuia in cazul copiilor(minori) (conform art. 13 din Legea 46/2003 privind drepturile pacientului). Citeste mai mult pe:
http://apologeticum.wordpress.com/......i-departe/

| 123456789qwertuiop a răspuns:

Si eu eram la fel ma speriam dar n-ai de ce sa te speri o sa te doara putin dar dupa aceea te obisnuiesti

| Mariana1993 a răspuns:

Vaccinul BCG se administreaza in maternitate tuturor nou-nascutilor cu greutate mai mare de 2500 grame, incepand din ziua a 4-a de viata si poate fi efectuat pana la varsta de 60 de zile (fara testare tuberculinica in prealabil).

Vaccinul se injecteaza intramuscular pe fata postero-externa a bratului stang, in treimea medie, iar dupa injectare se formeaza o papula (mica proeminenta) cu aspect de coaja de portocala ce dispare dupa 30 de minute.

La 7-21 de zile de la vaccinare, la locul inocularii se formeaza un nodul vaccinal care creste in dimensiuni timp de inca 7-14 zile. Uneori zona supraiacenta se acopera de o scuama, alteori in zona centrala a nodulului pielea se subtiaza si se formeaza un orificiu prin care se elimina continutul acestuia. Supuratia continua 1-3 saptamani dupa care se formeaza o crusta centrala (cojita) care se elimina apoi, ramanand o cicatrice cu diametrul de 3-6 mm, usor deprimata fata de tesutul inconjurator.
Daca cicatricea vaccinala are diametrul mai mic de 3 mm, vaccinarea BCG se repeta).

In clasa a VII-a (14 ani) se poate administra o noua doza de vaccin BCG (daca rezultatul testarii IDR la tuberculina este negativ – induratie tegumentara mai mica de 9 mm).
Intervalul intre vaccinarea BCG si alte vaccinari este de 2 luni.
- Gasesti mai multe informatii despre vaccinul bcg aici: http://www.pediatrutecuci.com/......culos.html

| DoarUnBaiat a răspuns:

Da ce ma tie frica de un vaccin?laughing)