anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci sunt foarte disperata sad
Apropo nu vreau mistouri! sad
M-am incalzit la aeroterma multe zile toata ziua la picioare si mi-au aparut la ambele picioare pe pulpele de jos niste semne ca niste arsuri...mentionez ca nu am simtit nimic cand mi s-au facut si nu ma dor! Am dat cu unguent cateva zile din ala Baneocin si nu am vazut nicio imbunatatire.Ce sa fac,la dermatolog nu vreau sa merg,cu ce unguent,spray de la farmacie pot da ca sa-mi treaca,o sa vina vara si nu pot umbla cu asemenea arsuri, mi-e rusine.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dermdoc a răspuns:

Buna ziua,

Cel mai probabil ce a aparut pe pielea dvs este "erythema ab igne". Din nefericire nu exista o traducere a acestei afectiuni in limba romana. Este o afectiune ce apare exact pe locurile supuse la temperaturi modice (caldura unui semineu, pernute electrice, aeroterme, etc) pe durate de timp indelungate. Unele persoane patesc acest lucru de la tinut laptop-ul in brate ore in sir in fiecare zi. Pentru mai multe detalii: https://en.wikipedia.org/wiki/Erythema_ab_igne

Vestea proasta este ca, daca este "erythema ab igne" atunci modificarile aparute pe piele sunt cvasipermanent. Desigur, fara macar o fotografie nu va pot da decat o parere. Sfatul meu este sa mergeti totusi la dermatolog. In contract cu CAS si cu bilet de trimitere de la medicul de familie nu va costa nimic consultatia.

Succes!

4 răspunsuri:
| Mihai1810 a răspuns:

De ce nu vrei sa mergi la dermatolog?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Dar acum serios, tu nu ai simtit ca te arde aeroterma aia la picioare? Mergi la un dermatolog nu te trata singură acasă cu creme si leacuri băbesti, ca nu stii sigur ce ai si poti face mai rau, eu tot nu inteleg cum de nu ai simtit caldura aia dogoritoare de la aerotermă, te puteai alege cu răni grave.

| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce ai tu acolo, nu sunt arsuri, ca-i imposibil sa fii arsa si sa nu simti!
Mergi la medic sa se vada cauza apartiei acelor semne.
Daca nu vrei sa mergi la medic, atunci stai si sufera, pentru ca, din senin nu te poti vindeca, si nu te astepta sa pui alifie si sa treaca pata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt ca niste arsuri in piele dar nu deschise crying(