E "doar" o injecție în coloana. Oarecum dureroasa, oferă o senzație serioasa de disconfort. Dupa, mai simți doar jumatatea de sus a corpului, în rest, te pot face bucati.
La mine, a fost foarte neplăcut, pentru ca sunt foarte înalt. Masa de operație e și ea înaltă, stăteam pe ea sezind si trebuia sa ma sprijin cu coatele (bratele încrucișate) pe umerii unei asistente, care era mica (asta ca coloana sa fie bine întinsa, sa se vadă locul unde sa bage anestezistul acul), și atunci, ca să fiu în echilibru, căci eram prea aplecat în fata, îmi încordam picioarele la maxim, și cand face injecția trebuie sa fii total relaxat, ei bine, injecția m-a relaxat total, nu am mai avut putere în picioare, și am simțit ca cad în fata. Și senzația din corp a fost extrem de aiurea.
Mercii de incurajare, acum chiar nu o sa mai vreau sa fac...
Ești pesimist de felul tău? Eu am zis ca e doar o injecție. Și asa e. Ca eu am pățit ce am pățit, a fost doar o conjunctura.
Exista injectii mult mai dureroase. Cind am primit una (în fesa) ca să mi se oprească curgerea de sange din nas ce nu se mai oprea, m-am dat viteaz, credeam ca e simplu, la urma urmei, era doar o înțepătura, am stat în picioare, deși am fost avertizat sa stau jos, însă a fost atit e dureros incit am căzut din picioare, deși sunt un tip înalt cu structura atletica. A fost bine ca era scaunul linga mine, ca am căzut pe el .
Problema nu e durerea la injecțiile în coloana, deși sunt și ele dureroase. Dar, nu știu dacă sa mai continui, ca nu ai nevoie de "încurajarile" mele. Dar poate e bine sa știi realitatea. Problema e ca sunt riscante. Dacă e atins un punct gresit, poți ramane paralizat. Știam o fata, foarte frumoasa, practicase handbal, a cărei viata a fost distrusa de o asemenea injectie, nu a mai putut după aceea sa umble, iar după multe tratamente, abia a putut sa se tina cit e cit pe picioare.
Ei, cred ca acum te-am speriat. Dar nu e cazul Accidente se pot întimpla oriunde. E suficient sa iesi din casa, și poți avea parte de un accident rutier. Statistic vorbind, ar trebui de ele sa te temi mai mult decat de o injecție în coloana, rata de a fi afectat de un accident rutier e mult mai mare decat e o injecție gresita în coloana și totuși, nu te temi sa ieși din casa, dar te temi de o injecție.
Oricum, nu e dupa alegerea ta. Anestezia în coloana se face în cadrul anumitor operații, și nu cred ca medicii îți vor da de ales, va trebui sa o faci în cele din urma. Dar, asta e viata, uneori trebuie sa facem și lucruri neplăcute sau periculoase ( cum ar fi iesitul din casa )
Daca tot sti ca trebuie sa faci tipul asta de anestezie, de ce nu ai intrebat direct medicul anestezist de la spitalul/clinica unde trebuie sa mergi?
Nu, deci el mi-a explicat tot ce trebuie, dar acum intreb si cine a avut aceasta experienta, Nu cred un doctor 100%
Munteanu_Adelina_1998 întreabă: