| TheOne a întrebat:

Deci vara asta am avut o problema. M-a durut ingrozitor 3 zile la rand, cu 10 cm deasupra buricului.Am simtit ca innebunesc.Am fost la medic si a crezut ca am Helicobacter.Am facut analizele si a iesit negativ. A crezut ca am apendicita. Dar nu am avut nici apendicita, ca au trecut doua luni de la acel incident.Si acum am o frica de apendicita...De la fobia asta nu mai mananc rosii, castraveti, etc...Am aflat ca daca mananci seminte si dupa mananci mult, acele seminte imi intra in apendic.
Acum am urmatoarele intrebari :

1. Daca nu am avut Helicobacter sau apendicita, ce am avut?
2.Cat de greu se face apendicita?
3.Cate grame de resturi suporta apendicul?
4.Cate grame de resturi poate sa intre in apendic?
5.Credeti ca ar fi bine, daca am fobia, sa incerc sa mananc rosii? Cu toate ca mi-e frica sa mananc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Helicobacter nu iese intotdeauna la analize. Operatia de apendicita nu este grea daca se face la timp.Nu poti controla ce intra in apendicul. Mananca rosii in continuare sunt bune pentru sanatatea ta.Aleleaza la remedii naturiste pe baza de bacterii.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Nu stiu, nimeni nu stie.
2. Apendicita se face usor, cel mai adesea "din senin".
3. Nimeni nu stie.
4. Nimeni nu stie.
5. Da, e bine sa-ti invingi fobia. In marea majoritate a cazurilor, obstacolul din apendice este un coprolit (o pietricica formata in intestin din sarurile din apa si alimente), asa ca faptul ca nu mananci rosii si castraveti iti reduce foarte foarte putin riscul de a face apendicita acuta. Adica daca riscul tau general este de cam 10%, daca nu vei manca toata viata nimic cu seminte, riscul tau va fi de 9, 98%, adica cam tot atat.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu are rost sa te stresezi in legatura cu apendicita. Mananca normal, daca e sa o faci, o faci oricum.Stii cum se spune, de ce ti-e frica nu scapi. Renunta la fobia cu apendicita, poate nu o sa faci niciodata. Poate ai avut o gastrita, tine catava vreme regim. Exclude din alimentatie prajelile, grasimile, sucurile imbuteliate, nu fuma, nu bea cafea. Odihneste-te corespunzator si mai bea cate un ceai din cand, iti va aduce numai beneficii.