| Cristyan21 a întrebat:

Deci vineri am facut un IDR(testul pentru tuberculoza) si luni trebuie sa merg sa vad rezultatul. am inteles ca induratia(o zona mica putin mai rosie,mai tare, putin umflata) trebuie sa fie sub 5mm a mea are 3mm dar a aparut niste roseata pe langa acea induratie si mie putin frica....in plus cu tot cu roseara are 9mm.e ceva normal sau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Testul cutanat trebuie citit între 48 si 72 ore dupa administrare.Nu trebuie sa masoari eritemul (roseata). Diametrul induratiei trebuie masurat de-a latul antebratului (perpendicular pe axul lung). Daca induratia este mai mica de 9 mm reactia la tuberculina este considerata negativa.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se masoara numai zona care este umflata, numai la 3 zile de la injectare (niciodata inainte) si trebuie sa aiba intre 5 si 10 mm

| Cristyan21 explică (pentru Brigaela):

Doar induratia fara eritem nu? si daca are sub 5mm?

| Brigaela a răspuns (pentru Cristyan21):

Da, doar induratia, fara eritem. daca la 72 de ore are sub 5 mm, inseamna ca nu ai imunitate anti-tuberculoasa și ai risc de imbolnavire, asa ca vei fi revaccinat pentru intarirea imunitatii si evitarea unei imbolnaviri pe viitor.

| Cristyan21 explică:

Deci daca este sub 5 îmi face un vaccin si daca este peste 5?