Teoretic, daca elimini cauza depresiei, atunci depresia e vindecata. Deci da, este vindecabila, acum depinde de persoana daca reuseste sau nu sa se vindece sau sa traiasca tot restul vietii cu ea.
Acum, sunt doua tipuri de depresie. Cea care se manifesta din cauza unui imbalans chimic si necesita aproape in mod sigur tratament si cea care survine in urma incapacitatii de a obtine sau repara ceva. Atunci cand te simti neputincios. Al doilea tip de depresie se poate vindeca prin ajutor psihologic. In orice caz, in functie de persoana si alti factori cum ar fi gradul de severitate, depresia e vindecabila mai greu sau mai usor.
Excelent raspuns!
Iti multumesc frumos
Bine spus la aia cu imbalansul chimic, dar te corectez putin, cauza aia din primul paragraf e relativa, ca la aceiasi cauza nu uita ca doi insi pot reactionat total diferit.
La baza tot imbalans chimic sta! Ala care daca nu ia examenul sufera de rupe, ala are predispozitie catre depresie deci are niste gene subrede care au comandat formarea unui sistem subred al chimiei creierului.
Cel care zice "lasa ma, invat si iau restanta", ala e sanatos ca lumea si are terenul genetic f bun.
Deci cauza doar declanseaza sau agraveaza, NU aia e problema de fapt.
Si in cazul cand nu poti rezolvat ceva la fel e. Unu nu rezolva si se consoleaza f bine, altul sufera f tare sau tare, tot la genetica ajungem.
Exista doua feluri de depresie, depresia endogena care apare din cauza chimiei fara nici o cauza, deci aia e mult mai grava, si cea exogena care apare aparent de la o cauza, insa in fundal tot chimia e mai slaba, insa totusi fara cauza, aparent omul ala este okey, dar vulnerabilitatea tot exista.
Mai exista depresie psihotica, deci astea-s toate. Toate au ca si adevarata cauza chimia subreda din creier.
Cand ai o boala psihica mai putin merge la psiholog, trebuie tratata intai, apoi erorile de gandire, convingeri negative, eronate le rez la psiholog!
Se rezolva la psiholog asa:
"ma duc eu la nora acasa sa ii vad eu, sa ii ajut eu, ca nu se descurca ei", nu se prinde ce nu face bine.
sau: "nu sunt eu in stare sa faca aia", nu stie ca e in stare.
"nu ma urc in pom ca am cazut odata si am frica ca daca cad iar".
"viata nu merge fara droguri".
"nu mi-am dat seama (tampit sa fi sa nu-ti dau seama, dar na, prosti sunt multi), ca nu ma port bine cu partenerul".
Si prin constientizare, omu lucreaza la astea, deci nu boli psihice, mare atentie, faceti diferentierea.
Bolile psihice se rez cu tratament, asta e adevarul, sau cine e rezistent la trat, nu se rezolva, asta e.
Da, depresia se trateaza cu medicamente. In caz de depresie grava, inceputul tratamentului trebuie facut sub internare psihiatrica.
Depinde de pacient, daca s-a dus din timp la medic sau nu, dar si daca s-a dus depinde si aici, daca nu s-a dus la timp poate fi mai greu sau deloc tratabila pentru ca problema se poate agrava tare si ireversibil.
Deci aia e, ghinion.
Mai bine n-are omu un picior decat depresie, ca aia ii fura viata de tot, dispare motivatia, vointa, dorinta, energia, tonusul, si se poate ajunge la suicid cand alea devin imposibile.
Si daca s-a dus si intra la depresii rezistente, e posibil iar sa nu fie tratat, sa se ajunga doamne fereste la socuri electrice! Si asta daca merge, ca nici aia nu se stie.
Rata de succes e cam 70 % in tratarea depresiilor.
Psihoterapia nu ajuta daca chimia creierului e praf, trebuie tratat.
Psihoterapia se face pentru erorile de gandire, traume fara o leg cu o boala psihica.
Mosotti e cel mai în măsură sa răspundă la probleme de genul ăsta
eu știu ca dacă depresia este netratata asa vei rămâne cu ea toată viata cu bune și rele.depresia cronica nu poate fi vindecata complet nici măcar cu tratament. deci depinde când, cel cu pricina s-a dus la doctor sa o trateze, dar sunt multe de luat în calcul nu doar asta, depinde de gena.
contează foarte mult sa ai sprijin moral și sa fi înțeles, acceptat.