Simptomele clasice includ:
- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;
- pierderea apetitului;
- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;
- umflarea abdomenului;
- febra nu foarte ridicata;
Alte simptome ale apendicitei pot fi:
- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;
- urinari dureroase;
- crampe severe;
- constipatie sau diaree.
Daca ai simptomele de mai sus, solicita imediat asistenta medicala deoarece diagnosticul corect si tratamentul corespunzator sunt foarte importante.
M-am operat eu chiar sambata de marti mi-era rau, febra mare, frisoare, greata, varsaturi, analizele au iesit bine mai putin leucocitele care erau crescute, semn de infectie. DIagnosticul de apendicita ti-l pune chirurgul dupa ce iti palpeaza abdomenul, trebuie sa fie dureros in partea dreapta jos, sau cum a fost la mine la ombilic. Majoritatea care se opereaza nu au simptomele mele ci doar dureri foarte puternice de burta, si tot asa prin palpare medicul pune diagnosticul.
Buna! Daca durerea ti-a coborat pe picior trebuie sa mergi cat mai repede la un control ca nu cumva sa dai in peritonita si e f rausad...De apendicita te poti opera si cu laserul, care e mai usor in sensul ca te adoarme mai putin si ai 3 taieturi f mici si se prind f repede, doar cea din zona buricului e mai najpa cand te ridici, iar anestezia e totala.
Cristinna mai bine sa mergi la un control sa vezi ce e, daca ai un medic bun operatia nu este grea si daca e doar apendicita nu stai mai mult de 3-4zile.
Si referitor la "poti sa mori", chiar daca esti sanatos tun daca e sa nu mai ai zile te duci, asa ca fii optimista ca totul e bine-un medic bun rezolva
Buna!
Ai stari de voma, dureri de abdomen si te doare partea dreapta ( in jos spre picior )
Succes!
Te doare capu, ai stari de voma si te doare n partea dreapta la burta, si daca este apendicita in stare mai grava iti amorteste piciorul drept!
Simptomele:
- durere aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta fiind de obicei primul semn.
- pierderea apetitului;
- greata sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;
- umflarea abdomenului sau balonare(este tot una)
- febra (dar nu tot timpul)
Numai bine.
Dureri sau intepaturi foarte tari in partea dreapta.la un moment dat ajung insuportabile mai ales cand mergi sau te apleci.
In general dureri in partea dreapta de jos a abdomenului cu toate aceste dureri apar si pierderea apetitului, Stari de voma si oboseala. Salut
M-am operat eu chiar sambata si de marti mi-era rau, febra mare, frisoare, greata, varsaturi, analizele au iesit bine mai putin leucocitele care erau crescute, semn de infectie. DIagnosticul de apendicita ti-l pune chirurgul dupa ce iti palpeaza abdomenul, trebuie sa fie dureros in partea dreapta jos, sau cum a fost la mine la ombilic. Majoritatea care se opereaza nu au simptomele mele ci doar dureri foarte puternice de burta, si tot asa prin palpare medicul pune diagnosticul.Am avut un prieten care s-a operat de apendicita si mi-a zis ca, cand tragea aer il intepa asa de tare apentica de murea, vomita, nu putea dormi, il durea in partea dreapta rau.Un control nu ar strica sa faci. Daca durerea ti-a coborat pe picior trebuie sa mergi cat mai repede la un control ca nu cumva sa dai in peritonita si e f rausad...De apendicita te poti opera si cu laserul, care e mai usor in sensul ca te adoarme mai putin si ai 3 taieturi f mici si se prind f repede, doar cea din zona buricului e mai najpa cand te ridici, iar anestezia e totala.
Cristinna mai bine sa mergi la un control sa vezi ce e, daca ai un medic bun operatia nu este grea si daca e doar apendicita nu stai mai mult de 3-4zile.
Si referitor la "poti sa mori", chiar daca esti sanatos tun daca e sa nu mai ai zile te duci, asa ca fii optimista ca totul e bine-un medic bun rezolva.
Totusi smptomele clasice sunt:
- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;
- pierderea apetitului;
- umflarea abdomenului;
- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;
- urinari dureroase;
- crampe severe;
Ar mai putea fi: febra mare, frisoare, greata, varsaturi.Noroc.Sper ca te-am ajutat. Funda?
Simteomele pot fii : febra mare, frisoare, greata, varsaturi, analizele au iesit bine mai putin leucocitele care erau crescute, semn de infectie.
Majoritatea care se opereaza nu au simptomele mele ci doar dureri foarte puternice de burta, si tot asa prin palpare medicul pune diagnosticul.
Sper ca te-am ajutat!
Te doare apenticele, iti amorteste piciorul, si ai stari de greata, bine asta depinde de fiecare organism, dar asta se intampla in general...
Am avut un prieten care s-a operat de apendicita si mi-a zis ca, cand tragea aer il intepa asa de tare apentica de murea, vomita, nu putea dormi, il durea in partea dreapta rau.Un control nu ar strica sa faci
Pai de toare in partea dreapta (jos, deasupra soldului)apendicele, obosesti repede...cam astea. fUNDA?
Eu am fost operta de apendicita, te doare foarte tare partea din dreapta si nu poti manca seminte ca te doare.Sunt mai multe, ar trebui sa mergi la medic
Unul de frica dar daca te adoarme nu simti nimicdupa s-ar putea sa te doara putin dar nu e mare lucru funda terog?
Pai depinde de organismul (nu mai stiu daca se scrie asa ) tau. In general, sunt simptome de voma (Nu sunt obligatorii toate simptomele! Eu, de exemplu, nu am avut stari de voma dar cica prietena mea da), durere in partea dreapta jos (de obicei cand mergi), febra etc. Cel mai bine e sa mergi la un doctor cat mai rapid... Dupa ce mergi la doctor nu mai ai voie sa mananci numai vreo 1-2 iaurturi simple (sau cel putin asa mi-a zis doctorul mie ). Sa nu te sperii, pentru ca nu vei simti nimic daca vei fi operat pentru ca te anasteziaza. Stiu ca suna ciudat dar, dupa operatie, cand te vei ridica din pat, o sa te balangani vreo o saptamana cam ca un pinguin * nu in exces * ...Stiu, si mie mi s-a parut ciudat cand am auzit dar chiar asa a fost. Trebuie sa te mai interesezi si ce sa mananci dupa operatie. Ma rog, m-am abatut de la subiect, dar ti-am spus simptomele care sunt in general. Mai trebuie sa gasesti acolo, pe Google, si alte "chicite".
De obicei, primul semn îţi apare când mergi şi incepe să te doară in partea dreaptă a abdomenului. Apoi începi să faci febră şi să îţi vină simptomul de vomă. Ca să fi mai sigur, pune pe cineva să îţi ridice piciorul drept în sus. Dacă te doare îţi recomand să faci un control cât mai repede ca să nu dai în altceva. :3
Simptomele clasice includ:
- pierderea apetitului;
- umflarea abdomenului;
- urinari dureroase;
- crampe severe;
Ster ca te-am ajutat.