Situatia este destul de serioasa. Este posibil sa faci o noua bronhopneumonie si sa ai nevoie de internare si tratament. Atata timp cat mergi la medic si faci tot ce iti spune acesta, vei fi in regula
Am fost astăzi la pneumolog și mi-a spus că am astm alergic. Nu am voie să stau în spații aglomerate și de fumători, îmi este interzis să depun efort fizic și psihic, practic să nu mă consum, să evit praful și polenul, și să respect tratamentul acordat. Îmi va fi destul de greu pentru că deja iau un pumn de pastile în fiecare zi, sper să nu uit să le iau.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Multa sanatate!
Ar trebui sa te prezinti cat mai repede posibil la Urgente avand in vedere simptomele pe care le ai. http://www.i-medic.ro/boli/infarctul-miocardic-acut-atac-de-cord
Eu aş zice să te internezi din nou în spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament eficient. Mă bucur foarte mult că spui "AM FOST fumătoare", asta înseamnă că ai renunţat la această blestemăţie care te distrugea încet şi sigur. Dacă nu întrerupeai fumatul, nu ştiu dacă acum mai erai în viaţă sau oricum îţi agravai enorm situaţia.
Aşa cum spune Brigaela, ascultă toate sfaturile medicilor specialişti, caută să te hrăneşti bine (o hrană variată) şi bea zilnic un pahar sau două de suc (portocale, morcovi, mere) făcut la storcător ca să ai o bună imunitate şi să nu mai faci bronhopneumonie. E posibil ca tusea şi dispneea să capete un aspect astmatiform deci nu întârzia şi mergi la un spital foarte bun ca să fii tratată.
Paharul cu suc trebuie servit cu o oră înainte mesei deci pe stomacul gol! Evită factorii alergeni (praf, polen, fum, vapori toxici, gaz de eşapament, fugi de toate astea, nu ieşi afară când sunt rafale puternice de vânt încărcate cu praf bacterian)
P.S. Iartă-mă că te întreb... ai cumva obezitate?!? Văd că spui că ai antecedente de preinfarct!
comy_2650 întreabă:
Mindfulness întreabă: