Sanii trebuie sa ti-i palpezi tu singura acasa iar daca descoperi ceva in neregula te duci la medic. Dupa varsta de 50 de ani, e recomandata o mamografie pe an, pentru ca incidenta cancerului de san creste mult dupa aceasta varsta.
Examinarea sanilor de catre medic trebuie facuta o data pe an. Nu trebuie insa uitata auto-examinarea lunara a sanilor.
O data pe an... E cel mai bine, pentru ca ce-i prea mult strica; o femeie isi facea control la sani in fiecare luna, si pana la urma tot de cancer mamar a murit
Mersi tuturorEram curioasa pentru ca eu merg o ddata pe an si nu suport sa ii palpez singura pentru ca nu stiu ce ar trebui sa simt sau nu asa ca...mai bine medicul.Am 28 deci e ok o data pe an.Va multumesc.
Cand mergi pentru controlul ginecologic, medicul iti controleaza si sanii. Poti sa-i ceri tu daca el nu zice nimic. Dupa 35 de ani (nu dupa 50 )este recomandata mamografia. In rest poti sa te palpezi si singura, ridici o mana si cu cealalta controlezi sanul respectiv, ii compari sa vezi daca sunt uniformi etc. bafta
KattyKatt230399 întreabă: