Bună!
Știu sentimentul, am trecut și eu prin acea perioadă stresantă.
Părerea mea sinceră e sa nu apelezi la pastile. Crede ma vei avea în viitor mult mai multe perioade stresante. Gândește-te la o sesiune din timpul facultății. Ce vei face atunci? Vei apela non-stop la pastile? Fii cuminte.
Eu în locul tău m as concentra pe sport. Deși e banal ajută mult. O plimbare ușoară înainte de culcare ajuta și ea. O camera cu o temperatura ( 23, 24 grade) de asemenea ajută. Fără telefon, TV etc, înlocuieștele cu o carte bună înainte de somn dacă ai posibilitatea. Ai grijă la alimentație fiindcă și asta poate fi un factor al insomniei. Și cel mai important încearcă să te relaxezi, fizic, mintal.
Numai bine!
E doar o perioada stai liniștită. Ești asa din cauza stresului pentru examene. Probabil totul va reveni la normal când vei afla rezultatele examenelor. Sfatul meu e sa nu iei nimic pentru somn pentru ca vor urma multe alte perioade stresante în viață și atunci ce vei face? Vei deveni dependenta de pastile? Ce faci daca mergi mai departe la facultate și vei fi în sesiune? Sau dacă te vei casatori și vei avea copii, probleme, responsabilități mult mai mari. Căutarea unui job sau pur și simplu un job stresant, încărcat...etc. Stai cuminte și nu te prosti. Ești abia la început de drum încearcă sa te relaxezi altfel. O dieta echilibrata și putina mișcare în aer liber. Citește o carte înainte de somn succes.
Încearcă sa nu stai in fața ecranelor, asta include televizorul, laptopul și telefonul cu 2 ore înainte de culcare și relaxează-te citind ceva sau consumând o cana cu lapte! Te va ajuta sa adormi