Din pacate am avut in familie caz de copil cu cancer la rinichi la doar 3 ani, cum au raspuns si ceilalti, atmosfera poluata, alimentele modificate genetic, toate astea nu pot duce la nimic bun
Expunerea la radiaţii şi la poluanţi, precum şi consumul alimentelor cu aditivi ori contaminate cu substanţe conţinute de ambalajele din plastic favorizează apariţia tumorilor maligne. Moştenirea genetică are o contribuţie de circa 20% în apariţia celor mai multe tipuri de cancer. Decisiv în declanşarea acestor boli este deci stilul nostru de viaţă şi mediul în care trăim.
Nu există o explicație efectivă pentru acest lucru, însă lumea în care trăim este foarte nocivă: nivel de radiații crescut, gaze toxice, conservanții artificiali din alimente etc. Acest lucru determină, în unele organisme, oricât de tinere ar fi, apariția unei mutații celulare exponențiale, altfel zis, multiplicare incontrolată a unei celule - apariția tumorii. Asta duce adesea la cancer.
Celulele de cancer se afla in corpul nostru. Cancerul in sine se produce cand aceste celule se dezvolta. Acestea nu au neaparat nevoie de un "ajutor special". De exemplu, poti sa faci cancer pulmonar si daca nu ai fumat niciodata. Depinde, practic, de noroc.