Unei prietene de'ale mele ii cade parul din cauza ca a folosit prea des placa de indreptat fara tratament.Dar mai sunt si alte cauze cum ar fi:
-alimentatia
-stresul
-hormonii
-raze solare
-fibroza(este procesul de intarire a fibrelor tesutului din jurul radacinii, care nu se mai alimenteaza, generand caderea parului)
-medicamente
-etc
Uite un leac:
2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vit. C care intareste parul); acestea omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 min. dupa care se spala cu sampon
Eu nu am incercat, dar cred ca functioneaza.
Este normal ca, zilnic, sa ne cada intre 50 si 100 de fire de par. Insa, depasirea acestei limite este un semnal de alarma si inainte sa decretam ca "e pe sistem nervos" ar trebui sa trecem in revista cele mai intalnite cauze ale pierderii parului:
Dieta dezechilibrata cu carente de minerale (fier, zinc), proteine si calorii se traduce si printr-o nutritie neadecvata a firului de par care, din cauza radacinii slabite va cadea;
Anticonceptionalele orale: pot determina caderi de par tranzitorii la initierea tratamentului, schimbarea lor sau intreruperea acestora;
Alte medicamente: citostaticele, hipocolesterolemiantele, anumite antihipertensive si retinoizii. Atentie la cei care fac tratament pentru acnee cu Roaccutane sau Sotret!;
Dezechilibrele hormonale: afectiunile tiroidiene, excesul de androgeni, sindromul ovarelor polichistice si chiar sarcina sau intreruperea ei;
Anumite socuri fizice sau psihice: putem fi indusi in eroare de faptul ca parul poate incepe sa cada la un interval de 2-4 luni fata de momentul evenimentului, nu imediat;
Modificarile sezoniere: in acest caz caderea parului va fi compensata apoi printr-o crestere rapida;
Ingrijirea agresiva: prin folosirea dispozitivelor de coafat fierbinti si a incarcarii parului cu prea multe produse de styling poate duce la deteriorarea firelor de par si caderea lor prin subtiere si, in cele din urma, rupere.
ca tratament incearca ulei de ricin
aplica seara pe par, masand scalpul
si dimineata spalate normal
succes
daca mai ai intrebari lasa-mi mesaj privat
Am întrebat`o acelaşi lucru pe mama mea: De ce cade părul? şi mi-a spus că părul cade deoarece trebuie să se regenereze.
Nu ştiu leacuri băbeşti dar există o mulţime de şampoane şi spray`uri pentru asta. Poţi caută la o farmacie sau la un market şi sigur găseşti.
Sper că te-am ajutat :*
мєχιι întreabă: