anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din ce cauza pot avea lipsa de vitamina B12 si B9?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Multumesc! Adica am lipsa de vitamina B12 fiindca nu am o alimentație corespunzătoare? Dar de B6 si B9?

Si este adevarat ca daca am TGP scazut am lipsa de vitamina B12 si B9?

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Denisa mamă, dacă ții la tine și la sănătatea ta, du-te la MEDIC, nu te baza pe sfaturile unor bieți absolvenți de gimnaziu așa cum suntem noi

Oricum ma duc!

Da,dar pana marti nu mai rezist.Ca am multe analize scăzute si cred ca am anemie crying

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți avea dacă nu mănânci alimente care conțin.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Lipsă de proteine, deci alimentație proastă. În general veganii au probleme cu B-urile, pentru că nu consumă carne, pește, ouă, produse lactate.

| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Nu prea consum intradevar..Si poate duce asta la anemie?

Si daca am Reticulocitele scăzute inseamna ca nu am destulă vitamina B9 si B12?

Si este adevarat ca daca am TGP mai scazut am lipsa de vitamina B12 si B9?

| AliGab a răspuns:

Ai fost la doctor? Anemia inseamna hemoglobina scazuta si poate fi feripriva (lipsa de fier), megaloblasta (lipsa de vitamine in special B12), aplazie medulara (leucemie, congenitala etc) sau boli genetice (talasemie, DBA, Fanconi). Pentru a depista adevarata cauza trebuie sa te duci la doctor.

| anonim_4396 explică (pentru AliGab):

Am fost.Iau tratament cu vitaminewinking
Dar eu tot nu simt vreo schimbare crying tot aceleași simptome, tot aceleași stari proaste.