Afectiunea se numeste tinitus
Sunt 2 tipuri de tinitus, tinitus permanent si tinitus intermitent.
Cauzele pot fi anumite infectii la urechi, inflamatii, stres, anxietate, spondiloza cervicala, expunerea la zgomote, hipertendiunea arteriala, acumularea de ceara in urechi, fibromialgia, diabetul, boala meniere, boala lyme probleme neurologice probleme ale creierului, tumori, leziuni la cap si anevrisme si hipoacuzie adica scaderea auzului.
Si unele medicamente pot cauza tiuit cum ar fi antibioticele, medicamentele pentru cancer si aspirina.
Ca sa scapi de tiuit adica tinitus trebuie sa tratezi cauza principala. Eu ma confrunt cu cu asa ceva de o luna si ceva si e permanent nici macar 1 minut nu se opreste dar iau tratament betarsec si biobil si tiuitul e putin de tot ameliorat. In cazuri foarte rare acest tinitus asa cum o aparut poate sa si dispara. daca ne ai da mai multe detalii despre ce afectiuni, boli suferi ne ai ajuta mai mult
Mi-a apărut acum 3 ani, după ce am făcut duș mi s-au înfundat urechile si mi-a apărut un tiuit, am luat si eu betaserc si ginko biloba, dar niciun rezultat. din cauza lui nu puteam sa ma odihnesc si am intrat IN depresie, dar am scapat de ea, am început să mă obișnuiesc cu el, însă as vrea sa scap totusi, atunci cand nu e niciun zgomot in jur e mai iritant...aud ca si zgomotul ala anti tântari, în urechea dreapta doar
Ia ti dispozitiv pentru mascarea tinitusului daca ai doar la o ureche