| Aleeeeeeee a întrebat:

Din ce cauza trebuie se te operezi de apendicita? Care sunt simptomele? Se poate prevenii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ce înseamnă pentru tine trahee, dragă @dragutzyka29 și apendic?
Sunt două lucruri total diferite.
Inflamația apendicului din cauza unei bacterii, durerea locală care coboară pe piciorul drept, vărsături, etc., toate acestea duc la îndepărtarea lui chirurgical cu anestezie totală sau parțială.
Nu este prevenție în acest sens. Sunt persoane care nu au nevoie de apendicectomie toată viața, alții din copilărie au nevoie de ea.
Pa, pa.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Apendicita apare cand un un corp strain ingerat (bucati de alune, seminte, samburi de fructe (cirese, pepene, etc), alimente pe baza de fibre) blocheaza lumenul apendicului creand un mediu propice pentru infectia acestuia.
Simpotmele clasice sunt durere puternica in zona ombilicului care coboara ulterior spre zona de deasupra oaselor bazinului in partea dreapta (fosa iliaca dreapta), greata, varsaturi, temperatura (37, 5-38), si tulburai de tranzit (frecvent constipatie urmata de un episod diareic).
Teoretic se poate preveni eliminand din dieta orice aliment cu continut de fibre, fara seminte, alune si alte alimente care se digera greu. Deci, o dieta mai nesanatoasa ar elimina risculul, cel putin teoretic.

| PinkPanther a răspuns:

Apendicul e un fel de saculet care cand se umple ptrebuie scos caci altfel risti sa se sparga, se poate preveni doar daca mananci maincare cat mai sanatoasa, deoarece el se umple cu toxine.
simptome te doare in partea dreapta, iar cand se agreaveaza durerea radiaza pe picior.
Uite aici mai multe detalii: http://www.sfatulmedicului.ro/apendicita

| DjBl3ndar a răspuns:

Poi apendicita nu este un organ ea este o boala. Daca esti cu apendicita de doare foarte rau in partea dreapta. Ia apare de la microbi( de exemplu daca nu speli bine fructele sau legumele, nu te speli pe maini pe fata si pe picioare bine sau daca mananci prea multe seminte.) De apendicita te poti opera. Sper ca te-am ajutat. Bafta!

| dragutzyka29 a răspuns:

Te operezi de apendicita pentru ca o trahee se blocheaza
simptomele sunt: greata, dureri (cel mai adesea in partea dreapta)
nu, nu se poate preveni
sper ca te-am ajutat

| lolly_3072 a răspuns:

Http://www.sfatulmedicului.ro/apendicita
oof,ai grija de tineee>:D<
nu poti sa o previ sper ca medicul ala dupa net spune bine>:D<
normal ca spune bine...
dar eventual viziteaZa si uh un doctor.
pup, loly>:D

| Popcorncubranza a răspuns:

Apendicita este operatia. Ce se scoate sunt apendicele, un saculet din partea dreapta, care se umfla daca mananci prea multe seminte/toxine si te... agiti prea mult. Te doare foarte rau in partea dreapta si iti este greata, fiindca ea se umfla, iar daca nu o scoti [cand se umfla prea tare] se transforma in pelitonita, adica a explodat, si exista riscul sa mori. Nu prea se poate preveni, decat daca ai grija ce mananci si cat sport faci. De exemplu un coleg a facut fiindca a mancat multe chipsuri si seminte si a mers mult cu bicicleta dupa aiasad
Sper ca ti-am fost de foloswinking

| Mary_Deny_1991 a răspuns:

Te operezi de apendicita pentru ca acel matisor sa spun asa cand mananci seminte cu tot etc.El se umple si se sparge daca nu il taie doctorul.Din el iese un puroi si acela se duce in sange si se infecteaza.Cum era sa mi se intample mie.Acum o luna m-am operat de apendicita.Am avut apendicita acuta flegmonoasa.Intr-o zi de joi parca pe 21 sep nu am vrut sa ma duc la scoala si am mintit-o pe mama ca ma doare burta.Ea m-a crezut si m-a lasat acasa si mi-a spus sa ma duc la doctorul de familie ca ma mai durea in vacanta de vara in partea dreapta.AM FOST ACOLO SI MI-A SPUS CA AM APENDICITA.Ma trimis la medicul chirurg si m-a operat.MDA deci daca nu stateam atunci acasa eu nu aflam si puteam sa mor.Simptomele la mine au fost:voma dureri in partea dreapta si mi se lasau pe piciro ma durea capul imi venea sa lesin... Sper sa iti fie de ajutor si chiar daca a trecut un anlaughing

| AvpL a răspuns:

Apendicita este o inflamatie a apendicelui, cauzata de o bacterie. Aceasta afectiune frecventa poate aparea la orice varsta si are un singur tratament: interventia chirurgicala, de aceea nu trebuie neglijate simptomele.

Apendicele este un diverticul, mai precis o excrescenta a intestinului gros la nivelul cecumului, de aproximativ 9 cm. Apendicita acuta poate surveni la orice varsta, insa frecventa cea mai mare este intre 10-30 ani, motiv pentru care a fost denumita si „ boala tineretii".

In aparitia apendicitei acute, elementul patogenic determinant este cel infectios care gaseste conditii de dezvoltare din cauza structurii anatomice a apendicelui care constituie un saculet cu continut bacterian, constipatiei cronice, parazitilor (oxiuri, ascarizi, tenie) sau a infectiilor generale (gripa etc).

Cele mai frecvente simptome care apar cand suferi de apendicita sunt durerile abdominale, greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare. In cazurile mai grave pot aparea febra, frisoane si diaree. In privinta durerii, trebuie mentionat faptul ca, la debutul bolii, aceasta este localizata in regiunea periombilicala si epigastrica si mai apoi, dupa cateva ore, in caz de agravare a bolii, in fosa iliaca dreapta. Contractia musculara la nivelul fosei iliace drepte este semnul cel mai sigur de apendicita acuta.

Apendicita, dificil de diagnosticat

Diagnosticul apendictei nu este intotdeauna usor de pus, mai ales la copii, varstnici sau femei insarcinate, pentru ca exista numeroase afectiuni cu simptome similare apendicitei. Totusi, deoarece apendicita se poate agrava intr-o perioada scurta de timp, se recomanda consultarea imediata a unui medic daca sunt prezente simptomele de mai sus. Tratamentul este mult mai usor daca apendicele nu s-a rupt. La majoritatea persoanelor, apendicele nu se rupe decat dupa cel putin 24 de ore de la aparitia simptomelor.

| Mary_Deny_1991 a răspuns (pentru AvpL):

Acest articol e luat de pe net...L-AM citit si eu o data inainte sa ma operezbig grin