SE TOCESC discurile intervertebrale se usuca se deshidrateaza in afara de asta se tocesc ligamentele se tocesc ei ca oameni se uzeaza vertebrele se ingrasa se latesc iar din punct de vedere vizual chiar par mai lati de cat inalti datorita unturii
Organismul îmbătrânește cu cât înaintezi în vârstă, chiar daca ești sănătos tun.
Datorita pozitiei. Se cocoseaza si merg mai cracanati, odata cu trecerea varstei.
Nu doar unele persoane, ci toate persoanele scad in inaltime pe masura ce imbatranesc. Nu cred ca sunt capabil sa-ti dau o explicatie ca-n cartile de medicina, dar spus asa in limbaj de balta, corpul se taseaza, de-a lungul anilor cartijele se comprima sub greutatea corpului si scazi in inaltime.
Bună.
Voiam să răspund osteoporoza, dar fiindcă ai specificat tu acest lucru în întrebare, am căutat pe net, și am găsit asta:
https://www.google.com/......i-avea/amp
Nu scad in înălțime la propriu. Odată ce osul a crescut, e imposibil sa se micșoreze. In schimb, cu timpul, din mai multe motive, spațiul dintre oasele corpului nostru se micșorează. Motivele ar fi pozitia și atracția gravitațională. Atracția gravitațională pune o presiune pe corpul nostru constant pe tot parcursul vieții, iar poziția necorespunzătoare o ajuta, 2 factori care se ajuta unul pe celălalt. Din fericire, se poate diminua acest efect in cazul in care omul respectiv are o alimentație sănătoasă și este foarte activ. Cu cat mai puternici sunt mușchii și cartilajele, cu atât mai mica este șansa să se micșoreze spațiul dintre oase.
( Răspunsul asta se poate să nu fie 100% corect, așa că este doar pentru a îți face o idee ).
Este un lucru comun la persoanele in varsta (nu stiu cauza dar poti afla mai multe de la Google).
IonBadita1 întreabă: