| AlinutzaRouz a întrebat:

Din ce cauze poti face stop cardiac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| unicka a răspuns:

Pe masura ce inaintam in varsta, inima isi pierde capacitatea de a pompa sange. Dar in cazul insuficientei cardiace se adauga si alti factori care afecteaza inima sau care o suprasolicita. De fapt, toti factorii de risc cardiovasculari –hipertensiunea arteriala, fumatul, supraponderabilitatea, consumul de alimente bogate in grasimi si colesterol, sedentarismul si diabetul –sunt si cauze ale insuficientei cardiace. In unele cazuri insa, stilul de viata al pacientilor nu este responsabil pentru aparitia insuficientei cardiace. De exemplu, unii pacienti cu insuficienta cardiaca prezinta malformatii congenitale ale inimii, iar la altii muschiul inimii a fost afectat de un virus.

Stopul cardiac se produce atunci cand se blocheaza o artera care iriga inima. Pierderea oxigenului si a substantelor hranitoare afecteaza muschiul cardiac –o parte a sa "moare". Partea inca sanatoasa trebuie sa pompeze cu mai multa forta pentru a compensa aceasta pierdere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stopul cardiac se produce atunci cand se blocheaza o artera care iriga inima. Pierderea oxigenului si a substantelor hranitoare afecteaza muschiul cardiac –o parte a sa "moare". Partea inca sanatoasa trebuie sa pompeze cu mai multa forta pentru a compensa aceasta pierdere.
Stopul cardio-respirator poate avea doua tipuri de cauze:
Accidente acute, ce pot fi produse de:
- cauze cardiace - infarct miocardic acut, insuficienta cardiaca, tulburari severe de ritm cardiac ( fibrilatia ventriculara, tahicardia ventriculara, asistolia etc.)
- cauze extracardiace - asfixie prin obstructia cailor aeriene (corp strain intrabronsic, hemoragii masive din caile respiratorii, bronhopneumonii severe), embolia pulmonara etc
- cerebrale - accidente vasculare cerebrale, contuzii cerebrale grave, encefalite,
- hemodinamice - hemoragii masive (leziuni ale unor vase de sange importante, anevrism etc)
- toxice - intoxicatii medicamentoase sau cu alte substante toxice.
Stari terminale ale unor boli cu evolutie cronica:
- insuficienta pulmonara cronica,
- insuficienta cardiaca congestiva decompensata,
- boli canceroase in stadiu terminal,
- ciroza hepatica decompensata.
Semnele care prevestesc aparitia unui stop cardiac sunt:
- scaderea progresiva a tensiunii arteriale,
- dificultati de respiratie,
- coloratia vanata (cianotica) a buzelor, varfului degetelor, lobului urechii,
- privire fixa, orientata in sus,
- batai neregulate ale inimii.
Semnele caracteristice stopului cardio- respirator deja instalat - situatie in care bolnavului trebuie sa i se acorde primul ajutor urgent - sunt:
- pierderea constientei,
- absenta pulsului la arterele mari (carotida, femurala) si a zgomotelor cardiace,
- tensiunea arteriala nemasurabila,
- paloare urmata brusc de cianoza,
- cresterea diametrului pupilelor,
- scaderea tonusului muscular,
- lipsa interventiei de urgenta in astfel de cazuri (in primele 5+10 minute), prin resuscitare, duce la decesul bolnavului.

soothe
| soothe a răspuns:

Citeste aici http://en.wikipedia.org/wiki/Cardiac_arrest
usor diferit si mai corect fata de ce a raspuns anonimul

Întrebări similare