Conform enunțului "durerea semnalează existența nervului dentar", inseamnă că nu ti-au fost scoși toti nervii. Iar extirparea acestora se face sub anestezie locală.
Ori ai infectie, și in acest caz, ai nevoie de antibiotic (eu luam Ospamox, alti stomatologi prescriu Doxacilină etc).
Ce să zic? Schimbă stomatologul. Și, dacă ai mai multi dinti cariati, spune-i că te doare unul dintre ei, dar nu stii care. Atunci, va verifica el (are metodele lui). Altfel, incepe sa se ocupe de o măsea de jos, si pe tine te doare alta, aflată sus.
Pai da dar daca eu simt ca ma doare jos. el a spus ca e sigur ca nu o sa mai doara pentru ca a apasat acolo pe ea si am sarit de pe scaun de durere, dar nu stiu ce sa cred
O fi descoperit-o, doar că nu poate mai mult.
Du-te la altul si nu astepta sa iti treacă de la sine.
Nervul se extirpează, in ziua de azi, sub anestezie locală. Cateva minute durează totul. După, nu se mai simte durere. Dacă a aplelat la metode invechite si a aplicat "arsenic", un medicament pus in măsea, apăi atunci... nervul va muri in cateva zile. Si până moare, mori si tu de durere. Eu nu l-am suportat nici măcar 10 minute, fiindcă m-am dus să il inlăture automat. Nici nu am stat la discutii. Degeaba mă aburea "inca 30 minute daca rezistam era Ok". Nu, nu era OK. Se simțea că minte.
Caută alt dentist!
SI acum găsesti cabinete deschise!
Mi l-a scos pe loc, nu a pus medicament ca sa il omoare.
Nu există! Poate că i-a extirpat doar parțial.
Dintele care încă are nervul dentar se poate numi "dinte viu", iar în urma extirparii nervilor, dintele devine devital.
Am inteles, dar e posibil sa ma doara locul unde a scos nervul? (daca mananc/beau
Nu. Nu e normal. Dacă vei simti durere si maine, eu recomand sa te intorci la el. Cred că nu i-a extirpat pe toti. O masea are mai multi nervi, pe fiecare canal.cate unul Daca ai maseaua destupata, apasa putin cu o scobitoare si vezi in care dintre cele 4 canale simti durere Daca e astupata e posibil ca durerea sa cedeze odată ce poate... respira.
in cazul meu, durerea la nervul dintelui se manifesta ca un :șoc electric", nu imi mai puteam apropia dintii. Acum, durerea a rămas doar o amintire. De multi ani eu nu mai am.probleme dentare.
Sa ai rabdare, ca la dint nu te rezolva instant. Am avut 3 abcese si te asigur ca dor mult mai rau ca o masea stricata.
anonim_4396 întreabă: