| SingleForOne a întrebat:

Din surse medicinale online am înțeles că ceaiul de mușețel ajută pentru ulcerul la stomac (gastric), flatulență și altele. Dar familia și prietenii spun că mușețelul provoacă mai multă diaree.
E adevarat, și ar trebui evitat dacă o persoană deja suferă de diaree?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da! Citeste si aici: https://www.secom.ro/......aindicatii
Eu am o carticica mai veche, de pe vremea lui Ceausescu, si scrie la fel in ea.

| relian a răspuns:

Musetelul si alte ceiuri d e astea din plante nu rezolva absolut nici o boala,ori afectiune,in schimb poate avea ceva efecte gen ce intrebi tu,ori in relaxare,ori constipatie,sau invers.

Din ce stiu musetelul nu iti provoaca nici o diaree,cred ca dintre toate ceaiurile astea de plante este cel mai bun,nu face rau,dar nici bine laughing asa ca poate be cu incxredere.
Daca ai diaree bei ceai de menta,ala rezolva diareea. Daca vrei sa fii mai linistit,ori sa adormi sa motai,bea ceai din flori de tei.
Musetelu nu are nici un efect de genul asta,poate are ceva efecte antiinflamatorii, dar in rest nu face mai nimic.

Stiu pe net, in carti toti ridica in slavi ceaiul sau planta asta, dar realitatea este de fapt alta.
Eu spun din experienta, toata viata, de cand eram copil de 5 ani am baut zi de zi ceai d e musetel, zi de zi.Am baut ceai de tei,de menta,la astea de tei si menta da se observa efectele,la musetel cum am spus,de pui pe rani,dar asta extern,amelioreaza,dar nu pentru ulcer sau mai stiu eu ce chestii stomac,intestine,is povesti.

Daca ai ulcer la stomac,pui cruce,fara operatie nu exista sa se faca bine,indiferent cine ce ar spune.
Ranile de la stomac,daca nu se rezolva singure,asta pentru ca mucoasa stomacului contine substante f puternice si care repara orani aparute,deci daca stomacu singur nu reuseste sa se repare,la revedere,cutitu mai rezolva. Poti sa bei si aghiazma,tamaie laughing nu mai ai cum,rana aia de nu poate stomacu so vindece el singur,ce sa faca un ceai de planta? Sai faca o frectie evantual laughing

Una e sa ai un efect de asta relaxant, ori sa te stranga de intestine, alta e sa ai o rana, o afectiune, nici un ceai din lumea asta nu rezolva asa ceva.
Uneori nu rezolvi nici chirurgical, dapai cu zeama fiarta.