| 1Mihai1 a întrebat:

Dioptriile cresc şi fără să te doară (usture) ochii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Usturimea ochilor semnifica o infectie locala(conjunctivita), nicidecum nu inseamna ca iti cresc dioptriile. Miopia are ca simptome vederea neclara la distanta si durerea de cap.

| 1Mihai1 explică (pentru Abh):

Eu am deja miopie (-0, 75 la amandoi ochi), am 15 ani şi vreau să ştiu dacă îmi vor mai creşte dioptriile.

| Abh a răspuns (pentru 1Mihai1):

Si eu sunt mioapa si pot sa-ti spun ca dioptriile cresc atata timp cat creste organismul tau, datorita cresterii diametrului antero-posterior al ochiului.

7 răspunsuri:
| vali1985 a răspuns:

Sigur ca cresc.

| 1Mihai1 explică (pentru vali1985):

De unde ştii?

| vali1985 a răspuns (pentru 1Mihai1):

Pentru ca am avut si eu probleme cu ochii.

| Mefist0 a răspuns:

Dioptriile iti pot creste fara sa te doara/usture ochii, dar in timp apar durerile de cap si vederea neclara.

| 123456aaaaaa a răspuns:

Da, poti avea usoare dureri de cap sau poti simtii ca iti "fuge" imaginea, dar nu e obligatoriu. Consulta un oftalmolog si el te va lamuri prin teste speciale daca ai sau nu dioptriile marite.