| dudaev_2844 a întrebat:

Discopatia cervicala cum se trateaza are cineva cunostinte de asa ceva va rog ajutati-ma cu un sfat daca stiti ceva cu stima

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| arrriadna a răspuns:

Salut. Inafara de repaos prelungit pe "placa" (pat fara saltea, de exemplu- eu am dormit pe asa ceva 6 ani) e foarte bine sa se mearga la kinetoterapeut. Avantajul este ca toate discurile si vertebrele sunt reasezate in pozitia lor normala si stimulate sa se si distanteze cat e necesar (banuiesc ca sunt putin deplasate cateva discuri si probabil ca e vorba si de o tasare). In plus, un kinetoterapeut stie exact in ce masura poate ajuta o persoana cu discopatie si va spune acest lucru. Eu, una, n-am avut curaj si am tras cativa ani cu o problema pe care o prietena a rezolvat-o in 2 sedinte de kineto...

| poesia a răspuns:


Puteti sa scapati de acest disconfort sau boala, apeland la tratamentul naturist pe baza de brusture lat, cunoscut si sub numele de lipan sau captalan.

Mod de preparare: frunza culeasa recent se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal. Pe ceafa puneti o panza subtire, daca aveti de tifon, peste care aplicati frunza, bine scursa si o noua panza si fixati foarte bine. Puteti sa fixati si cu ajutorul unei esarfe, batic sau fular.

Acest bandaj se tine pana dimineata si tratamentul este recomandata sa nu se tina mai mult de 4-6 zile la rand. Acest tratament naturist are un efect foarte rapid si dupa cateva zile o sa vedeti efectele de ameliorare.

Tratamentul cu frunza de brusture este recomandat si pentru cei care sufera de spondiloza lombara sau pentru cei care sufera de reumatism.
Si cateva exercitii:

1. Stand pe scaun, cu picioarele usor departate, spatele drept, inclina capul in fata si in spate. Se efectueaza cinci exercitii, se face o mica pauza, si alte cinci exercitii. Se sta cu picioarele departate pentru a avea mai multa stabilitate.

2. Aceeasi pozitie, inclina capul inspre dreapta si stanga, alternativ. Efectueaza cinci exercitii - pauza - inca alte cinci exercitii.

3. In aceeasi pozitie, pe scaun, efectueaza rasuciri de cap dreapta - stanga. Dupa zece exercitii fa o mica pauza si apoi alte zece exercitii.

4. Mentinand pozitia pe scaun, ridica umerii si trage-i in spate. Prin aceasta miscare se activeaza musculatura cervicala si spatele. Numarul exercitiilor ramane acelasi: zece, pauza, inca zece.

5. Aceeasi pozitie. Se face o extensie de brate, avand coatele indoite la nivelul umerilor, palmele in fata, indreptate in jos. Dupa aceea, intinde bratele, avand palmele privind in sus, se face extensie. Numarul recomandat este de zece exercitii, pauza, alte zece exercitii.

6. Aceeasi pozitie. Se face extensie de brate pe diagonala. Acelasi numar: zece, pauza, zece.

7. Stai pe scaun in aceeasi pozitie cu mainile impreunate la nivelul cefei. Trage coatele in spate si mentine pozitia sase secunde, dupa care relaxezi.

8. Aceeasi pozitie pe scaun, apuci cu mainile un baston de capete (daca nu ai un baston, poti folosi si un prosop) si faci extensii. Se ridica bastonul, se trage in spate de 2 ori si se revine in pozitia initiala.

9. Aceeasi pozitie, tine bastonul de capete deasupra capului, indoaie coatele, aducand bastonul la ceafa. Exercitiu la spalier Cu spatele la spalier, tine bara cu mainile la nivelul bazinului. Se face un pas in fata cu piciorul stang, omoplatii se apropie si se revine in pozitia initiala. Aceeasi miscare si cu piciorul drept. Fa zece exercitii, dupa care o mica pauza si inca alte zece exercitii.

soothe
| soothe a răspuns:

Stimate domn, in primul rand trebuie sa va ganditi care este cauza discopatiei Dvs: lipsa de miscare, accident, pozitia defectuoasa. Daca puteti face singur aceasta evaluare, e bine, daca nu, mergeti la un medic sau kinoterapeut (chiar maseur, nu cunosc foarte bine termenii care se folosesc in Romania pentru specialitatile respective). Cautati insa in primul rand sa eliminati cauza sau macar sa imbunatatiti conditia acesteia. Daca aveti norocul sa dati de un acupuncturist bun, va rezolva si el in cateva sedinte. Avantajul sedintelor de acupucntura in plus fata de masaj este ca ele "reinvata" organismul bunele obiceiuri de pe vremea "ce barbat eram odata" si efectul tine mai mult. Oricum acupunctura si masajul trebuiesc folosite in paralel; asa au efectul cel mai bun. Mai departe, practicati zilnic exercitiile recomandate de dragalasha doamna Unika. Si inca ceva, cand mergeti pe strada, mai intoarceti si Dvs capul dupa vreo blonda sau roscata (dupa gust) ca face bine si asta. Toate bune si multa sanatate!