Mai corect ar fi par facial. Limitele depind foarte mult de genetica personala, poate varia de la cateva fire subtiri si moi in unele zone pana la "barba completa" cu fir gros, tare si negru. Estrogenul nu are chiar nicio treaba cu pilozitatea, mai degraba un nivel mic/foarte mic de 5 alfa reductaza in corp care determina un nivel mic/foarte mic de DHT (dihidrotestosteron) poate fi cauza. Analizele hormonale pentru estrogen si testosteron sunt gratuite daca esti asigurat si analizele respective sunt prescrise de medicul specialist endocrinolog.
Sfatul meu e sa ceri medicului tau de familie o trimitere la endocrinologie si sa mergi sa te consulte un endocrinolog si sa iti faca toate analizele si investigatiile pe care le considera necesare pentru precizarea unui eventual diagnostic.
Daca vrei, scrie-mi si vorbim mai multe in privat.
Din cate stiu eu, sunt oameni si oameni, de la monstrii parosi care au par pe toata fata, femei cu barba, pana la majoritatea asiaticilor care nu au par aproape deloc in afara salpului, chiar am vazut batrani care s-au chinuit sa aiba o barba subtire rau (maestrul kung-fu din Kill Bill de exemplu), asa ca daca ai un stramos asiatic...
In primul rand, esteogenul este la femei, barbatii au testosteron.
In al doilea rand daca tu dpdv genetic ( parintii, rudele) nu au par facial inseamna ca nici tu nu o sa ai. Daca pana la 18 ani nu ti au crescut, nici ca ti mai cresc fire de par pe fata.
In al treilea rand nu e gratuit nimic in tara asta, si nu exista nicio analiza pentru depistarea dozei de testosteron din sange. Eu n am auzit cel putin nu in Ro
Https://www.youtube.com/watch?v=e-CZDCOcGs8
si barbati au estrogen, in fapt estrogenul este cauzat de grasimea adipoasa iar testosteron de testicule
Gresit. Estrogenul este produs din testosteron prin intermediul unei enzime numite aromataza. In mod normal la un nivel mediu de testosteron se produce un nivel mediu de estrogen. Daca nivelul de aromataza din corp creste (ca in cazul unui exces de grasime corporala) un procent mai mare din testosteron se va transforma in estrogen. De asemenea daca nivelul de testosteron creste prea mult excesul se poate transforma in estrogen, dar si in DHT (dihidrotestosteron).
Atat barbatii cat si femeile au ambii hormoni (testosteron si estrogen (estradiol)) difera doar proportia intre ei. De acord cu genetica. Prin gratuite s-a referit ca sunt acoperite de asigurarea de sanatate. Exista analize de sange pentru toti hormonii din organism, majoritatea se pot face in orice laborator iar preturile se invart in zona 35-45 lei cu unele exceptii, DHT-ul este foarte scump dar nu e o analiza uzuala.
Ba da, persoanele obeze au in general un nivel mai mare de estrogen si unul mai scazut de testosteron dar ambele se pot incadra in limitele considerate normale (care sunt foarte largi). In plus pot aparea diferente mari in balanta testosteron/estrogen fara cauza aparenta, ma bazez pe propriile mele rezultate de la analize.
anonim_4396 întreabă: