anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc să adresez o întrebare, chiar să cer și un mic ajutor celor ce probabil au mai trecut prin asta, inclusiv femeilor... Dacă ar fi problema de la asta.

În ultimele săptămâni, cu tot cu menstruația ce am avut-o, am avut stări dese de plâns și temeri senine, mai fără niciun motiv, și ceva pofte alimentare, pe care le am de când mă știu...
Iar acum, după ce mi-a trecut și menstruația, am observat că lumea începe sa îmi spună ca am mai pus câteva kilograme pe mine, dar nu foarte multe și asta mă face să mă simt puțin confuză. Și față de câteva luni în urma, ultima menstră mi-a fost cu întârziere de 2 zile, printre care am avut și dureri extrem de mari.
Zilele următoare împlinesc 18 ani, iar d-na doctor de familie mi-a spus sa vin din nou la medic, să îmi dea o programare la ginecologie, pentru un control ginecologic, printr-o ecografie, imediat după ce împlinesc anii. Menționez că i-am spus toate simptomele fizice și emoționale.

Acum mă gândesc...
Oare să fie din cauză că am din nou dereglări hormonale, sau pur și simplu de la stres și poftele alimentare, ce au fost satisfăcute? Oare să fie și vârsta mea la mijloc?

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| vatadezahar24 a răspuns:

Cel mai probabil sunt dereglările hormonale, și eu am trecut prin ele, iar simptomele și manifestările erau aceleași ca și ale tale. Mergi la ginecolog este recomandat!

Bula
| Bula a răspuns:

Poftele alimentare duc la marirea greutatii corporale.
Starea psihica poate fi dereglata din cauza menstruatiei.
Durerile mestruale se pot atenua cu "NoSpa". Este fara reteta.