E din cauza folosirii excesive a telefonului. In mod normal, un adult nu ar trebui sa foloseasca telefonul mai mult de 30-40 de minute pe zi (insumat convorbiri, sms, jocuri, internet, etc). De asemenea, ar trebui sa ai grija ca atunci cand nu il folosesti sa il tii cat mai departe de tine (cat mai rar in buzunar, cel mult 30 de minute o data pe zi) si sa nu dormi niciodata cu el in incapere (daca nu este inchis).
Cu 12 ore de somn, si cateva ore de stat pe telefon, deci tot fara miscare, ar fi vreo 15 ore din 24, iar daca mai si dormi dupa aceea, probabil ca doua treimi din viata ti le petrece fara a misca ceva. Muschii se atrofiaza fara miscare, si starea de somn se va prelungi, caci corpul tau nu va sti sa faca altceva.
Ai nevoie de un program spartan. Sau macar unul de armata, ca sa revii la ceea ce trebuie sa fii. Dar mai trebuie si vointa.
Dormi 12 ore? Unde bagi atat somn in tine? Incearca un program gen ora 22 te-ai pus in pat, stingi TV, lumina, pc, telefon etc. Iar la ora 6 maxim 7 esti in picioare. Putina inviorare de dimineata chiar si un mic stretching, iti servesti micul dejun daca ai acest obicei daca nu nu-i nimic si treci la activitatile de zi cu zi. Sunt oameni care dorm 4-5 ore pe noapte "da' bune" unul din ei e bunica-miu si are o energie si o pofta de viata de numa numa. Mai conteaza si ce mananci, ia-ti carbohidrati complecsi, carbo si grasimile ne dau energia.
Buna, nu suferi de nimic, nici de oboseala. ti-a facut o proasta obisnuita de a lenevi prea mult. adica ai obisnuit corpul sa stea si sa nu faca mai nimic, el ata face, apoi tu te intrebi de ce corpul tau cere somn?
cu ce te ocupi de dormi 12 ore, nu e sanatos sa dormi zilnic atatea ore. o sa devii leguma!
Problema este ca dormi 12 ore pe noapte. Este cam mult. Incearca sa reduci usor, usor orele de somn. Si eu am aceea stare de oboseala, dar eu merg la scoala si am motiv sa fiu obosita. Ma culc la 23 noaptea(datorita ca invat pana la ora aia) si ma scol la 7 dimineata ca sa ma duc la scoala. Dorm 8 ore pe noapte. Oboseala asta constanta este si de la schimbarea vremii. Acum putin timp era frig, foarte frig si acum s-a incalzit brusc si probabil si de aceea este aceasta senzatie de oboseala.
Sper ca te-am ajutat! Funda?
anonim_4396 întreabă: