| TruLove a întrebat:

Dragele mele, tineti minte ca v.am scris acum ceva timp de o problema d.amea? Scurgerile axelea vaginale de culoare alba cu miros urat... abia acum am fost la medicul de familie,nu mi.a dat trimitere la gunecolog deoarece mi.a recomandat un tratament, insa nu prea stiu exact cum sa.l utilizez. Deci este un IRIGATOR este ca un tub mai mare cu un dop alb si inca unul tot alb dar cu un furtun rosu si niste plicuri care se numesc FEMINTIM. Tot ce am inteles este ca trebuie sa fierb un litru de apa sa.l las sa se raceasca si sa tornun pliculet in apa, apoi ce fac? Torn apa in acel tub si introduc acel"furtun" in vagin? Iertati.ma dar nu prea stiu...si mi.a dat si nuste ovule care se numesc CERVUGIDpe care sa le introduc seara inainte de culcare sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Da, pui soluția astfel obținută în tubul respectiv, partea care intră în vagin trebuie curățată înainte de folosire (înainte să pui soluția în recipient, treci prin ea acel capăt/ canulă), spălătura vaginală nu trebuie să fie rece, ci călduță, canula să fie introdusă cât mai adânc în vagin pentru curățarea cât mai profundă, stai relaxată, faci mișcări blânde, după ce ai scos-o, tușești un pic pentru eliminarea surplusului de spălătură, apoi introduci un ovul la fel, cât mai porfund și te așezi în pat (recomandat este înainte de culcare, poziția culcat favorizează acțiunea ovulului).
Dimineața să nu te speli în interior, lași să se elimine în mod natural, să te protejezi cu un tamponel de vată (nu absorbant!).
Nu știu care îți este cauza dar fac aceste mențiuni pentru viitor:
- dacă este efectul unei medicații, nu este nevoie să tratezi și partenerul;
- o boală cu transmitere sexuală, OBLIGATORIU se tratează și partenerul;
- indiferent de cauză, NU trebuie să ai contact sexual pe toată perioada tratamentului (nici cu prezervativ, mai sunt minți luminate care încurajează această mare prostie);
- după terminarea tratamentului, cu o nouă trimitere de la medicul de familie la o reevaluare medicală de specialitate (ginecologie în cazul de față).
Sănătate!
Pa, pa.

| TruLove explică (pentru Legiuitoarea):

Sa stiti ca am facut cea spalatura, insa a fost tare incomod, irifatorul are 380 de ml iar mie doctora mi-a zis sa fierb 1 l de apa, nu m.am spalat chiar cu toata deoarece deja se racise si era naspa..insa intrebarea mea este apa care intra in vagin apoi curgea pe jos, este bine sau trebuie sa ramana acolo? cand bagam acel furtunas de la irigator mai apoimapa curgea jos, a fost foarte incomod sa.l introduc..nu ma durea dar era f incomod...iar de ovul numai zic sad

| Legiuitoarea a răspuns (pentru TruLove):

Bună.
Soluția de spălătură iese, este normal, nu trebuie să rămână, de aceea ți-am explicat că trebuie să tușești la final pentru îndepărtarea surplusului de soluție.
De regulă în timpul menstrei oprești adminstrarea pentru că ovulele sunt scoase de menstră și nu au timp să-și facă treaba.
Te speli cu un litru de soluție, faci fracționat, recipientul în care ai preparat soluția înfășoară-l într-un prosop cald pentru a păstra temperatura optimă.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată/femeie :)

Din păcate, nu prea ştiu ce "rezultate" vei avea cu Femintim :(
Ar fi TREBUIT să-ţi prescrie irigaţii vaginale cu Tantum Rosa şi, eventual, şi o Cremă pentru uz extern!

Tot din PĂCATE, unii medici de familie CRED că ştiu "totul" :(

Ar fi TREBUIT să-ţi dea Trimitere la GINECOLOG : să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) pentru a identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta se prescrie şi tratamentul necesar/adecvat!

Din păcate, acest medic de familie ţi-a prescris un tratament FĂRĂ a ştii ce ai :(

Se recomandă spălături vaginale cu Tantum Rosa ( analgezic şi dezinfectant antibacterian local ) – timp de 7-10 zile ( total 10-15 pliculeţe ).

În zilele în care foloseşti ovule se fac spălături vaginale DOAR seara, în celelalte zile dimineaţa + seara : dacă seara ai aplicat ovul în dimineaţa următoare NU faci spălături vaginale, pentru a rămâne în vagin acel ovul dizolvat şi pentru ca să-şi facă efectul.

Conţinutul unui plic de Tantum Rosa se dizolvă în 0, 5 l de apă fiartă şi răcită ( la temperatura camerei sau mai călduţă, NU fierbinte ) şi se foloseşte la o singură administrare LENTĂ cu ajutorul irigatorului ( care se introduce PROFUND vaginal ).

Pentru detalii vezi prospectele :
http://www.tantumrosa.ro/prospect

http://www.medipedia.ro/......-ROSA.aspx

http://www.pcfarm.ro/produs/2149/Irigator-Tantum-Rosa

Tratamentul se face în modul următor :
Cam cu o oră ÎNAINTE de culcare se fac spălăturile vaginale cu Tantum Rosa ( cu multă RĂBDARE, deoarece TREBUIE să păstrezi soluţia cât mai mult timp în vagin ), care durează cam 30 minute.
Apoi, se tamponează uşor zona externă pentru uscare.
După aceea, chiar înainte de culcare se introduce ovulul cât mai adânc în vagin.
După terminarea acestor „operaţii" NU se mai fac plimbări prin casă, te culci pentru a se evita ieşirea/scurgerea ovulului/soluţiei din vagin.
Eventual, pentru a evita pătarea lenjeriei intime ar fi BINE să foloseşti un absorbant aplicat pe slip.
În ziua următoare, dimineaţa NU se fac spălături vaginale...

După terminarea ovulelor se continuă spălăturile vaginale ( până la un total de 10 zile, de la începerea tratamentului ).

Pentru alte detalii să mai citeşti articolele de la linkul :
http://www.i-medic.ro/......e/vaginita
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

„Prevenire, protejare :
Pentru a evita candidoza trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului - trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice." ( SURSA : http://www.pcfarm.ro/produs/4122/Test-Candidoza---Meditest )

Să porţi lenjerie de bumbac, care TREBUIE fiartă sau spălată la temperatură FOARTE mare ( 90 grade ), NU se amestecă cu alte haine ( deoarece microbul se ia şi de pe o lenjerie pe alta ), la fel şi prosoapele folosite în perioada infecţiei se fierb sau se spală la temperatură mare.

Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!

Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.

De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!

Toate cele bune.

| TruLove explică (pentru bursuc001):

In timpul menstruatiei opresc tratamentul sau continui si cu spalaturile si cu ovulele?

| bursuc001 a răspuns (pentru TruLove):

Ar fi fost INDICAT să nu faci tratamentul în timpul menstruaţiei deoarece va avea rezultate mai slabe sad
PREFERABIL ca tratamentul să-l începi & termini ÎNAINTE de începerea menstrei ( sau după terminarea acesteia )!

Totuşi, dacă apare menstruaţia între timp şi nu ai terminat tratamentul, atunci îl CONTINUI : nu se întrerupe deoarece nu va mai avea rezultate deloc.

Oricum, după terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi la GINECOLOG pentru un test de secreţie vaginală şi pentru a se verifica dacă infecţia a fost vindecată!

Multă sănătate.