Ochelarii nu iti vindeca problema, ci te ajuta sa vezi bine. Ei iti corecteaza problema de vedere, nu o vindeca.
Mergi la oftalmolog pentru a vedea daca e posibil sa te operezi pentru corectarea vederii, dar eu cred ca nu se poate, cel putin deocamdata. Va mai trebui sa porti, cel putin o vreme ochelari, macar 5-6 ani.
Operatiile cu laser pentru corectarea miopiei nu se fac la copii pentru ca ochiul inca va mai creste. Operatiile se facdupa varsta de 20 de ani, in cazul in care miopia stagneaza. Pana atunci, nu ai ce sa faci decat sa porti ochelarii.Si eu am ochelari, ii port de la 9 ani si acum am 34 si crede-ma, m-am obisnuit cu ei.
Pai andea, daca vrei sa nu mai porti ochelari, renunta la ei dar mai intai iti recomand sa intri pe http://www.renuntalaochelari.com
Pai asta ar trebui sa discuti cu mami si cu tati, sa le explici ca te simti complexata de a purta ochelari, si ca ti-ai dori sa ceri si alte pareri de la alti medici, pentru a vedea daca poti scapa de ochelari.Sunt sigura ca ei o sa se intereseaze la medici specializati.
Pa-pa
Happy New Year!
Si eu sunt in aceiasi situatie dar nu este atat de rau sa potri ochelari ia-ti niste perechi misto:de orce culoare vrei u(a mei sunt negri cu rama mai lata si putin patratosi), dar poti sa porti lentile de contact.
Daca nu vezi la departare, ai lentile cu minus, ei bine ochelarii nu te vindeca, ba chiar pot creste dioptriile daca nu-i porti permanent. Mergi o data pe an la control, la oftalmolog si cam atat. Operatia se poate face dupa 18 ani si numai in anumite conditii.
Mai schimba tipul ramelor, au si ochelarii farmecul lor.
Eu port ochelari de cativa ani. Dn clasa intai. Si sunt clasa a saptea si nici eu nu vad la departare. Trebuie sa vorbesti cu oftalmologul tau
anonim_4396 întreabă: