| Eireann a întrebat:

Dragii mei,
Prietenul meu a decis sa se lase de fumat incepand de maine. Eu nu fumez si vreau sa il sustin in tentativa asta (e a 3a incercare). Cum pot sa il ajut? Voi cum v-ati lasat de fumat, ce v-a ajuta? El insista sa tin eu un pachet de tigari si in caz ca nu mai rezista sa vina la mine sa ceara, eu cred ca asta e contraproductiv. Sau daca aveti prieteni, parinti, sot/sotie care s-a last cum au reusit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am rupt cele 5 țigări pe care le primisem de la un prieten, asta tocmai când voiam sa ma las de ele.

| Wr3nch a răspuns:

Eu insist sa nu ii ti nimic, daca le are la indemana o sa fie tentat sa se apuce iar.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Astea s povești, se lasa de fumat de maine, exact ca si cu cura de slăbire, de maine ma apuc de slabit, minciuni, daca nu are voință in fiecare zi va fi maine.De ce nu se lasa acum de fumat, de azi, de ce asteaptă pînă maine, ce este maine asa de special, nimic, o zi ca si azi.

| mastadont a răspuns:

Cel mai bun sfat pe care pot să ți-l dau e să-l încurajezi. Pentru a te lăsa de fumat trebuie voință, prima lună e mai greu fără că dup-aia trece nevoia. Când simte nevoia să-și aprindă o țigară să facă altceva, să se joace cu o minge antistres, un fidget spinner etc. S-a demonstrat științific că nevoia de tutun în creier, impulsul de a fuma ține maxim 5 minute așa că dacă reușește să facă altceva în acele 5 minute v-a scăpa pentru o perioadă. În primele zile o să fie greu pentru că acele perioade vor fi foarte dese, cam o dată pe oră.
Dacă nu are voința necesară ar putea să se apuce de vapat și să micșoreze treptat doza de nicotină până ajunge la lichid cu 0% iar după-aia să renunțe și la aia. E mult mai ieftin și ceva mai sănătos ca tutunul.
Din experiența personală te sfătuiesc să nu-l încurajezi să folosească plasturi, gume sau alte produse care susțin că ajută pentru că nu ajută, pe mine mai mult m-au enervat prin inutilitatea lor.

| mgtow a răspuns:

Nu mi s-a parut asa interesant trasu de fum in organism. Am decis ca din banii de tigari platesc o pramatie si i.o dau bine sub coada

| Drkurt01 a răspuns:

Ii trebuie autocontrol.
Nu-i tine țigările. Sevrajul o sa treaca, asta daca il simte vreun pic. Stiu persoane care fumau de 30 de ani si nu s-au simtit prea special cand s-au lasat.
Daca nu trece peste senzația aia nu o sa se lase niciodata.
Trebuie sa fie puternic si sa treaca peste. Nu dureaza prea mult in cazul tigarilor.
E barbat sau nu? Poate sa treaca peste o mica senzatie de sevraj.
Cand simte nevoia trage aer in piept si merge mai departe, isi ocupa mintea cu altceva. Dupa ceva timp o sa ii fie usor sa se abțină.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e productiv.