Ce mâncăruri dorești? felul unu, doi sau desert?
Că timpul (durata de preparare) diferă...
La 3-90 de zile vor apărea leziuni ale pielii cu o suprafață curată, fără mâncărimi, dar care pot fi sensibile sau dureroase.
Infecțiile cu transmitere sexuală pot fi transmire cu rapiditate mai departe chiar prin
contactul cu pielea. O protecție 100% nu există. Partea înșelătare
este că aceste infecții pot fi fără simptome și de aceea pot rămâne
nedetectate. De aceea este foarte important recunoașterea și tratarea
timpurie a infecțiilor. Infl ecțiile netratate pot duce la boli grave.
Printre cele mai des întâlnite infecții transmisibile se numără
HIV, hepatita, sifi lis, gonorea (Tripper), clamidia și HPV
(papilomavirusul uman), trebuie să mergeți la
consultație de cel puțin două ori pe an - în cazul afecțiunilor chiar mai des.
Gonoreea este din ce în ce mai dificil de tratat, odată contractat, gonococul (Neisseria gonorrhoeae) dispare foarte greu din organism şi devine din ce în ce mai greu de tratat, fiindcă nu mai răspunde la tratamentele de ultimă linie, numite cefalosporine, nici la peniciline, sulfonamide, tetracicline, chinolone sau la macrolide, dacă nu se iau urgent măsuri, gonoreea ar putea deveni, în curând, complet netratabilă.
Infecţiile cu transmitere sexuală sunt tot mai periculoase, fiindcă devin rezistente la tratamentele existente şi se multiplică necontrolat.
Poate ai mai auzit de cazuri similare de infecție cu super-gonoree, dar până acum erau rezistente la unul dintre antibiotice și cedau la celălalt.Una dintre probleme e că noua bacterie gonococică a reușit să dezvolte rezistență la toate clasele de antibiotice!
În cazul gonoreei, rezistența la antibiotice pare să se dezvolte nu din cauza unor tratamente inadecvate, ci de la alte bacterii care au dezvoltat deja imunitate la medicamentele respective. „Gonoreea are tendința să incorporeze particule de ADN"
Deoarece gonoreea poate fi asociată cu alte boli cu transmitere sexuală (cum ar fi clamidia, sifilisul sau infecția cu HIV), se recomandă efectuarea unui test pentru bolile respective.
Gonoreea este tratată cu antibiotice. Deoarece există tulpini rezistente de gonococ, trebuie să respectați strict terapia prescrisă. Medicamentele pentru durere pot reduce simptomele gonoreei, dar NU le vor vindeca. Eșecul de a trata gonoreea poate provoca complicații grave care pot duce la sterilitate sau infecții generalizate.- sănătate!
BOALA inseamnă a suferi, va afecta starea!
Cu toate ca s-au luat masuri pentru combaterea acestor boli si au aparut medicamente noi si eficiente de tratament, numarul acestor boli creste alarmant si apar cazuri noi la o parte insemnata a populatiei, ceea ce constituie pentru viitor un semn de alarmă.
Mindfulness întreabă:
Anonim2113 întreabă: