Intre 4 si 7 luni.
Incepand de la 4 luni, muschii gatului se vor intari rapid si va invata sa isi tina capul ridicat atunci cand sta asezat pe burta.
Pasul urmator va fi sa isi ridice pieptul sprijinindu-se in maini, un mic exercitiu fizic. Pe la 5 luni va putea sa stea pentru momente scurte, fara sa aiba nevoie de sustinere. Totusi va trebui sa fii pe aproape sau sa il inconjori cu perne pentru a evita o cadere dureroasa.
In curand bebelusul isi va da sema cum poate sa isi mentina echilibrul aplecandu-se in fata si sprijinindu-se pe maini. La sapte luni e foarte probabil ca va putea sa stea in sezut fara ajutor, ceea ce va insemna ca va avea mainile libere pentru a explora si va invata sa se intoarca intr-o parte si alta pentru a lua diferite obiecte. La aceasta varsta se va putea ridica de pe burta pe sezut ajutandu-se de maini. Atunci cand va implini 8 luni mai mult ca sigur, nu va mai avea nevoie de ajutor.
Nu-mi aduc aminte pe la ce varsta fiica mea a stat cu capul ridicat. Am citit in schimb ca daca asezi copilul pe burta inca din luna a doua incepe sa-si ridice capul urmand ca la finalul acesteia sa fie capabil sa-l ridice cateva momente. Deja in luna a treia ar trebui sa-si ridice mai bine capul. Oricum muschii gatului sunt insuficient dezvoltati inca si dupa un an.
http://www.supereva.ro/info.asp?id=LUNI2
Depinde la fiecare bebelus in parte. In general, spre 2 luni, cand il tii in brate trebuie sa isi tina capul. La trei luni, daca il ajuti tinandu-l de manute trebuie sa isi tina capul bine in timp ce isi ridica corpul.( test facut de pediatra cu micutul meu). Bebelusul meu a fost precoce inca din burtica si destul de voinicel asa ca pe la 1luna si putin, isi tinea capusorul.
Eu am un bebe de 5 luni si 2sapt iar acum isi tine capul foarte bine pe 3luni jumat-4 luni a inceput sa isi tina capul binisor. difera insa de la bebe la bebe!
Unii chiar la citeva zile de la nastere, dar pentru citeva secunde, altii pe la o luna. copiii din ziua de astazi sint mai evoluati, mai robusti, mai inteligenti. nepotul meu a ridicat capul fiind pe burtica, la 4 zile de la nastere. sigur ca ii tremura si il lasa jos in 12-15 secunde, dar incerca din nou. acum are fix 4 luni si isi tine capul ridicat si pe burta si daca sta [pe spate, il ridica fara efort. desigur ca pina acum nu pra il lasau sa faca efort, aveau grija de asta.
Stii cum iti dai seama? Cand sta intins pe burtica si poate ridica si sustine capul sa se uite dupa tine prin camera inseamna ca are muschii suficient de dezvoltati.