| Sara2 a întrebat:

Dupa cat timp incepe protectia la anticonceptionale? am auzit diverse pareri, unii zic din prima zi, altii dupa 7 zile, altii dupa 1 luna, medicul mi-a zis ca din prima zi (luata din prima zi a cicului) voi cum stiti? astept un raspuns, nu vreau sa ma trezesc cu surprize si as vrea sa stiu, va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde de contarceptive si de ziua in care le incepi. De asta ai auzit mai multe variante, fiindca se refereau la diferite pastile.

| mona a răspuns:

In general 7 zile ar trebui sa treaca de la prima administrare, oricum cere parerea si unui medic

Răspuns utilizator avertizat
| Miky1 a răspuns:

Cel mai sigur e la o luna dupa ce ai inceput si nu o sa ai pb

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Da, daca iei din prima zi a menstruatiei esti protejata imediat, din ziua respectiva! sunt persoane carora li se recomanda ca prima folie sa fie inceputa din a 5-ra zi a menstruatiei, iar acelea trebuie sa foloseasca masuri suplimentare de protectie inca 7 zile de la inceperea administrarii!
deci medicul are dreptate!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

N-ai precizat denumirea tabletelor!

DEPINDE de tipul AC, de ziua în care le începi, etc.

Precizează denumirea EXACTĂ şi mai vedem...

Toate cele bune.