| Ellzzz a întrebat:

Dupa cautari amanuntite pe net am tras concluzia ca am abces dentar/gingival care ulterior s-a transmis la gingia din spatele molarului. Initial aveam la premolar si inca am gingia umflata,rosie-movalie, prezinta o chestie mica alba, doare la apasare. Trebuie sa ma duc la stomatolog? Ce as putea sa fac avand in vedere ca toate cabinetele sunt inchise?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Poti suna medicul de familie pentru sfaturi specializate si sigure.

| JicaContra a răspuns:

TREBUIE sa suni la 112
abcesul dentar iti pune viata in pericol si deci se califica ca urgenta medicala

NU ASTEPTA!

| Zorn a răspuns:

Evident ca trebuie sa mergi la stomatolog. Cu abcesul NU e de joaca. Ar trebui sa iti faci o programare de urgenta, pentru ca ce spui tu nu suna bine deloc. Faptul ca abcesul s-a extins si la alti dinti nu e ok. Biluta aceea alba pe care o simti s-ar putea sa fie un granulom dentar care s-a format de la abcesul netratat. S-ar putea ca pe langa pastile sa ai nevoie si de o incizie ca sa dreneze ce a ramas de la abces daca mai astepti.

| Ellzzz explică (pentru Zorn):

Nu stiu cum as putea sa fac programare la cabinet daca nimeni nu e acolo sa raspunda sad. Stiu ca problema cu roseata-movalie e de un an si jumatate dar acum parca s-a agravat. Mama crede ca e doar o simpla infectie si nu vrea sa ma duca la stomatolog

| Zorn a răspuns (pentru Ellzzz):

Oricum ar fi, o gingie umflata, rosie si acea chestie pe care o simti (cel mai probabil granulom, cum am zis) nu sunt normale si ar trebui sa mergi la dentist ca sa te tratezi, dupa ce trece perioada asta. Acum, eu ti-as recomanda sa te duci la urgente daca abcesul nu te lasa si daca mai intampini si dureri mari, sa nu ajungi cumva la febra. Nu exista o "simpla infectie". Infectia e infectie si trebuie tratata, ca sa nu se ajunga la complicatii grave.

| Ellzzz explică (pentru Zorn):

Mama mi-a dat ibuprofenlaughing...si mi-a zis ca nu e cazul sa ma duca la urgente ca nu este o urgenta...nu stiu ce sa fac cum sa o conving