| RAY a întrebat:

Dupa ce am mancat cartofi fierti + carne am simtit durere in piept. Cand consum carne nu am asa ceva, oare de ce la ce este?

Fara ras aiurea, spam

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu după carne ci mult mai târziu, după ce carnea e digerată, ea se digeră greu dec la altă masă a zilei, la 6 ore distanță.
Carnea se dizolvă în acid.
Cartofii au nevoie de leșie, de sodă ca să se trasforme în glucoză. Stomacul nu știe să le facă pe amândouă o dată, și zăpăcit macină în plin până le rezolvă, senzația de stomac plin și greu, apasă pe coșul pieptului și apare durerea în piept.

18 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De la cartofi. Nu se mănâncă cu carne, ci cu brânză.
Stomacul prea solicitat a protestat și durerea a emigrat în piept.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Cand m-am ridicat de la masa si acum cand merg simt o durere in piept, in concluzie cartofi mai putini si dupa ce manc carne?

Eu vreau sa slabesc

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Atunci salată cu carne.
Salată 300 gr, cartofi 100 gr, brânză 50 gr.
Dimineața numai fructe.
Seara după ora 18, răbdări prăjite cu picioare de scaun fripte.

Ce branza? ca am intoleranta la lactoza

Atunci brânză tofu.

Aia nu imi da greata? culmea e ca si cascavalul imi da greata

Dar tofu e din soia, nu are lapte.

Voi incerca, ai habar de ce dupa ce consum zahar ma manca ochii si ma dor?

Da.
Ar trebui să îți controlezi glicemia.
Dacă o ai prea mare, pentru ca să elimine zahărul, de fapt glucoza, că zahărul nu ajunge în sânge decât după ce a fost tranformat în glucoză.
După ce consumi zahăr, care ajunge rapid în sânge se produce șocul insulinic. Ca să fie procesat în celule zahărul are nevoie de insulină, căci altfel este ca o piatră care distruge nervii, asta face la diabet.
Dar ca să elimine o cantitate mare de zahăr care este foarte nociv dacă nu face ceva cu el, și asta necesită timp o soluție este să îl elimine prin urină. Se alertează glandele suprarenale care cresc activitatea rinichilor. Dar pentru asta este nevoie de lichid, apă. Se ia apa din rezerve, limfă ( 5kg) sânge ( 5 kg) dar de nicăieri nu se poate lua prea multă căci dacă o ia, nu mai funcționeazp bine nimic. Este o fabrică foarte bine condusă care face mii de operații pe secundă. Și când nu are de unde să mai ia fluid, apa, o ia din secreția lacrimală, care este tot timpul, de aceea clipești din când în când ca să îți umezești ochii cu lacrimi, cu lichid lacrimal.
Dacă ai observat, lacrimile sunt sărate.
Când e penurie de apă din cauza de mai sus, ele devin mai sărate decât de obicei, și irită ochii.
Așa că, să îți cumperi un glucometru, să măsori glicemia dimineața să vezi cum stai, și dacă nu stai bine, la medic.
Să vezi, zahăr, ustură ochii. O smochină, ustură și ea?
Dacă da, e mai grav.
Dacă nu, fără zahăr, dacă vrei să vezi bine, până în ultima ta clipă.
Eu vreau.

Crede-ma ca vreau sa scap de dependenta asta, nu e sanatos, un aliment sanatos nu da depedenta

Care dependență, de zahăr?

Da

Nu după carne ci mult mai târziu, după ce carnea e digerată, ea se digeră greu dec la altă masă a zilei, la 6 ore distanță.
Carnea se dizolvă în acid.
Cartofii au nevoie de leșie, de sodă ca să se trasforme în glucoză. Stomacul nu știe să le facă pe amândouă o dată, și zăpăcit macină în plin până le rezolvă, senzația de stomac plin și greu, apasă pe coșul pieptului și apare durerea în piept.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu aluneca bine

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Unde nu aluneca?

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Pe gat pana in piept. Sau crampe.

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Am ficatul gras man, refluxgastro

| Rhea44 a răspuns:

Poate fi de la mâncare cu pofta sau ai mânca prea repede