Nu după carne ci mult mai târziu, după ce carnea e digerată, ea se digeră greu dec la altă masă a zilei, la 6 ore distanță.
Carnea se dizolvă în acid.
Cartofii au nevoie de leșie, de sodă ca să se trasforme în glucoză. Stomacul nu știe să le facă pe amândouă o dată, și zăpăcit macină în plin până le rezolvă, senzația de stomac plin și greu, apasă pe coșul pieptului și apare durerea în piept.
De la cartofi. Nu se mănâncă cu carne, ci cu brânză.
Stomacul prea solicitat a protestat și durerea a emigrat în piept.
Da.
Ar trebui să îți controlezi glicemia.
Dacă o ai prea mare, pentru ca să elimine zahărul, de fapt glucoza, că zahărul nu ajunge în sânge decât după ce a fost tranformat în glucoză.
După ce consumi zahăr, care ajunge rapid în sânge se produce șocul insulinic. Ca să fie procesat în celule zahărul are nevoie de insulină, căci altfel este ca o piatră care distruge nervii, asta face la diabet.
Dar ca să elimine o cantitate mare de zahăr care este foarte nociv dacă nu face ceva cu el, și asta necesită timp o soluție este să îl elimine prin urină. Se alertează glandele suprarenale care cresc activitatea rinichilor. Dar pentru asta este nevoie de lichid, apă. Se ia apa din rezerve, limfă ( 5kg) sânge ( 5 kg) dar de nicăieri nu se poate lua prea multă căci dacă o ia, nu mai funcționeazp bine nimic. Este o fabrică foarte bine condusă care face mii de operații pe secundă. Și când nu are de unde să mai ia fluid, apa, o ia din secreția lacrimală, care este tot timpul, de aceea clipești din când în când ca să îți umezești ochii cu lacrimi, cu lichid lacrimal.
Dacă ai observat, lacrimile sunt sărate.
Când e penurie de apă din cauza de mai sus, ele devin mai sărate decât de obicei, și irită ochii.
Așa că, să îți cumperi un glucometru, să măsori glicemia dimineața să vezi cum stai, și dacă nu stai bine, la medic.
Să vezi, zahăr, ustură ochii. O smochină, ustură și ea?
Dacă da, e mai grav.
Dacă nu, fără zahăr, dacă vrei să vezi bine, până în ultima ta clipă.
Eu vreau.
Nu după carne ci mult mai târziu, după ce carnea e digerată, ea se digeră greu dec la altă masă a zilei, la 6 ore distanță.
Carnea se dizolvă în acid.
Cartofii au nevoie de leșie, de sodă ca să se trasforme în glucoză. Stomacul nu știe să le facă pe amândouă o dată, și zăpăcit macină în plin până le rezolvă, senzația de stomac plin și greu, apasă pe coșul pieptului și apare durerea în piept.
Unde nu aluneca?
Pe gat pana in piept. Sau crampe.
Am ficatul gras man, refluxgastro