Da! N-o sa tina o eternitate, banuiesc ca ti-a spus dentistul care ti-a executat lucrarea sa nu consumi alimente prea reci sau prea calde, sa eviti alimentele dure, toti acesti factori pot duce la distrugerea plombei intr-un timp scurt! Deci, depinde de tine, de ceea ce consumi, in mare parte!
Sincera sa fiu nu ar trebui duoa parerea mea! asta doar daca e lucrata conform regulilor dentare, sau ma rog! asa cred! pop
Daca ti-a pus-o corect si respecti cele doua ore in care nu ai voie sa mananci, nu e permis sa iti cada.
In principiu, o plomba definitiva nu ar trebui sa cada, dar depinde de cat de bine a lucrat medicul stomatolog si ce material a folosit. Exista, insa, posibilitatea ca plomba definitiva sa cada, dar nu chiar la scurt timp dupa ce a fost aplicata. Mie, personal, mi s-a intamplat sa-mi cada o plomba dupa 1 an. Deci, dupa cum ti-e norocul! Sper sa nu ai ghinionul meu. Bafta!
Bună.
Dacă este bine pusă nu cade. Nu mănânci timp de 2 ore de la aplicarea ei.
Pa, pa.
Daca solutia de amalgam sau ceramica este de proasta calitate sau canalul nu a fost bine tratat, este foarte posibil sa cada.
Puiule, depinde f tare de medic... Mie mi-a pus mama niste plombe care mi-au stat cu sanatate 13 ani in gura, lund in calcul si faptul ca am bruxism. Un singur medic mai stiu cu "asemenea talent"...
Oricum, in teorie, macar 2 ani ar trebui sa n-ai o treaba.