Normal ar fi sa nu te mai doara spatele dupa operatia respectiva.Acum trebuie sa stii ca inainte de operatie acea durere provenea de fapt de la nervi,discul sau mai multe discuri apasa pe nervi si de aici chestia cu durerea. Dupa operatie ai dureri dar nu aceleasi ca inainte de operatie, sint dureri ale muschiului coloanei vertebrale pentru ca a fost sectionat si e normal sa doara ceva timp. Daca sa spunem dureririle cauzate de sectionarea muschiului trebuie si continui sa ai dureri, atunci ori ai problema cu un alt disc, ori acellasi disc recidiveaza, adica sa bombat si apasa iar pe nerv.Acel disc din care ti sa taiat o parte nu doare pentru ca nu are cum, discul nu are absolut nici o legatura de orice natura cu oasele, cu mai stiu eu ce alte organe situate in apropierea lui.Este un disc pur si simplu care amortizeaza socurile vertebrelor.Este lipsit de nervi si de orice, este organic dar se hraneste ca si un burete, absoarbe un lichid cel inconjoara in timpul noptii cind dormim, ziua fiind presat acel lichid sau o parte iese iar afara.Deci teoretic daca opratia a fot bine, nu te mai doare altceva decit muschiul.Dar nu stiu daca e normal sa te doara 3 ani.Cel mai indicat ar fi sa faci un RMN in zona respectiva si vei sti sigur cum sta situatia.Asa multi vorbesc, dar fara sa stie de fapt adevarul.Acum depinde si de citi ani ai, pentru ca odata cu trecerea anilor organismul slabeste si apar tot felul de chestii ale batrinetii sau inaintari in virsta. Poate fi cum am spus un alt disc cu probleme, pentru ca odata ce discul respectiv sa deteriorat inseamna ca in zona respectiva este ceva slabit si este posibil ca mai multe discuri sa fie cumva afectate.Personal nu am avut o astfel de interventie, insa am avut o alta la genunchi, au trecut destui ani, dar niciodata nu am simtit nimic in legatura cu vremea umeda, frig etc asa cum aud la altii.Pur si simplu poate sa fie si minus 40 de grade nu simt nici o durere, stringere, etc in zona respectiva si nici nu am simtit vreodata.Materialul operat este acelasi ca sin cazul tau, in cazul discurilor de colana, pentru ca atit meniscul genunchiului cit si discul vertebrelor sint cartilaje.Ar mai exista riscul in cazul operatiei de disc sa fie sectionati nervi ce trec prin muschiul coloanei si de acolo sa vina durerile.Alta chestie ar fi, dar asta tot la RMN sa se observe daca nu cumva in anumite situatii se ating cumva vertebrelela efort etc.Cel mai recomandat este sa faci un RMN si vezi ce este.
Sa iti explic,nu doare ca inainte de operatie,atunci nici macar nu ma durea spatele,ci pe picior in jos,deci nervul sciatic era prest si durea, acum nu ma mai doare deloc pe picior ci fix la operatie, si nu mereu, in general sunt bine, dar am observat ca sunt momente cand ma prinde curentul sa doara dar cedeaza dupa 2 zile de luat antiiflamatorii,cred ca am o sensibilitate la muschi cum spui tu,pana la urma curentul face rau si unei persoane fara operatii dar uneia cu taietura,am mai auzit persoane care se plang ca le dor operatiile diferite multi ani, tind sa cred ca operatia mea a fost executata corect la momentul respectiv, totusi ma adaptez prea greu la trecerile astea bruste de temperatura, si am si ghinionul sa locuiesc la constanta unde mai mereu este vant, dar luat in ansamblu cred ca m-am refacut satisfacator
Ok asta inseamna ca te doare muschiul, ca altceva nu vad ce ar putea durea.Cum am spus si acel disc a folswt taiat dar este un cartilaj lipsit de nervi, deci nu prea vad cum ar putea sa doara.Ar mai fi o chestie sa doara tot cea fost atins prin zona si are legatura cu nervii.Dar sigur muschii te dor pentru ca sint muschii care sustin coloana si de fapt tot spatele, deci sint solicitati si asa o fi.Nu am avut muschii asa de mari sectionati sa stiu ce simti cit si cum.Cel mai indicat ar fi sa discuti cu un medic daca ai posibilitatea si te lamuresti.Dar fara nici o chestie intreaba-l direct si sa iti spuna pe inteles, adica asa mai pe limbaj popular cei cu durerea asta.Numai bine.
Xerol întreabă: