Orice operatie e grea indiferent unde ar fi, si de asemenea recuperarea este de durata si daca cumva intervin complicatii după operatie clar nu te mai faci bine, tu ai scapat de constipatie? Sau de aceea intrebi, ti e frica de operatia pe colon.
Operatia ''pe creier'' nu este dureroasa cum se crede si nu este complicata pentru pacient mai deloc,doar emotionata pentru medic caci fie si cu experienta si studiile sale,stie cat de riscanta este. De multe ori,operatiile neurochirurgicale se efectueaza fara anestezie,pacientul fiind constient si putand auzi ce se intampla,daca este totul in regula,doar ca nu poate vorbi si nu se poate misca. Da,cea mai grea operatie pentru sanatatea ta psihica ar fi cele neuro fara acord personal sau recomandare medicala. In rest,nu operatiile sunt o problema,ci accidentele,sinuciderile, unde oamenii sufera fizic si psihic fara sa fie supravegheati, anesteziati sau ajutati in vreun fel. La urgenta, cand acorzi primul ajutor, poate fi momentul cel mai dureros pentru un om.
Operație dencoloana. O persoana operata de coloana va trebui sa facă balneofiziokinetoterapie și sa ia tratament tot restul vieții după operație, fiind dispusă unor dureri grave după intervenție. Și la fel, după intervenție este o șansa sa rămâi paralizat sau Semilarezat.
O a doua ar fi lobotomia, utilizată in anii 1900 crezând ca face oamenii mai relaxați dar de fapt le lua dreptul la mișcare. Consta in introducerea unor dalte sub pleoape, ajungând in lobul frontal al creierului, și prin multe mișcări de du-te-vino făcea "muci" partea frontala.
Persoana nu mai putea sa vorbească coerent, sa meargă drept și prin acest lucru, in anii 1960-1880 oamenii lobotomizați primeau sclavi pentru a fi ajutați.
anoooonimm77 întreabă: