| saby26 a întrebat:

Durerea de coloana se poate resimti si in zona rinichilor? initial am zis ca am probleme cu rinichii dar am facut investigatii si o urografie si totul este o. k. mi s-a spus ca poate fi de la coloana o hernie de disc se poate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| psycho771 a răspuns:

Durerea in general iradiaza, deci este posibil s-o resimti si in zona rinichilor. Totusi, chiar la o hernie nu m-as gandi, caci durerile de hernie sunt insuportabile. Nu ai putea nici sa misti daca ai avea, deci nu-ti face asa mari griji. Oricum, poate ai vreun inceput de scolioza... Ar trebui sa mergi la medic. Poate ca se resimte si o lipsa de calciu.
Sfat: incearca sa-ti faci masaj cu miere pe zona dureroasa cateva seri, pana inceteaza durerea, sau... Daca nu crezi in tratamentele naturiste incearca sa iei Midocalm de la farmacie sau un unguent. Nu sunt medic, asa ca nu te baza pe tot ce zic, doar orientativ...

| saby26 explică (pentru psycho771):

Multumesc pentru raspuns si sa stii ca da am avut dureri insuportabile am stat 3 zile in spital medicul spunandu-mi ca sunt rinichii dar dupa toate investigatiile se pare ca nu sunt rinichii.mi-a zis sa fac si alte investigatii ca nu tine de el ce am eu.RMN nu am facut ca este f scump 7 mil si eu nu sunt asigurata.deja am cateva luni de cand ma doare din luna iulie si nu stiu ce sa mai fac am aplicat tot felul de creme si pastile am luat nu mai stiu cat timp no-spa ibuprofen si altele.la spital m-au tinut numai in algocalmin cate 4 pe zi. daca mai stii alte remedii naturale te rog sa imi spui sa mai incerc si altceva.mersi mult

| psycho771 a răspuns (pentru saby26):

Ciocuri pe coloana, lombosciatica
- Se prepara alifia de sanziene astfel: se pun la macerat, timp de 12 ore in 30 ml alcool
sanitar, 20 gr planta uscata de sanziene, bine maruntita. Borcanul se inchide ermetic. Se
adauga 200 ml ulei de masline si se fierbe in "bain-marie" timp de 3 ore. Se agita din
timp in timp, borcanul. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza.
Dupa filtrare, se pune lichidul intr-un vas, pe foc mic, se adauga 50 gr ceara de albine si
se amesteca continuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac
frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara.
- Se prepara o tinctura din urmatoarele plante: 70 gr. marullupului, 10 gr. ghimbir, 10 gr.
tataneasa, 10 gr. cimbru. Se pun toate plantele intr-un borcan si se adauga 500 ml alcool
sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in
cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Cu aceasta tinctura, se pun comprese pe zonele afectate, de seara pana dimineata.
Dureri lombare, reumatism
- Se face o tinctura de ardei iute. Se pun intr-o sticla 15 gr. de ardei iute taiat marunt cu
cutitul, peste care se toarna 100 ml de alcool de 70 grade si se tine solutia la soare, timp
de 7 zile (sau dupa soba, sau pe calorifer), agitandu-se zilnic. Cu acest macerat se fac
frectii pe locul dureros, de 3 ori pe zi. Trebuie sa va spalati bine pe maini dupa ce folositi
preparatul.
- Se beau 3 cani/zi de decoct din coaja de salcie: 2 linguri coaja, fierte intr-o cana cu
apa, timp de 10 minute.
Dureri reumatice
Se lasa la macerat 7-9 zile si se agita din timp in timp, urmatoarele: 500 ml spirt
medicinal, 2 lingurite sare de lamaie si doua lingurite sare de bucatarie. Se frectioneaza
zonele dureroase.
Se prepara o tinctura din untul pamantului.
Se curata bine o radacina de untul pamantului, se rade si se introduce intr-o sticla de 1
litru. Se completeaza cu alcool pana la umplere. Se lasa la macerat o saptamana in
sticla bine inchisa, agitand-o de cateva ori pe zi. Se filtreaza cu stoarcere si se pune
acest macerat in sticlute mici, de culoare inchisa.
Se frectioneaza locul dureros.
- Se umple o sticla cu flori de salcam, peste care se toarna petrol (titei de sonda). Se
inchide bine si se ingroapa sticla in pamant, timp de o luna.
Se ung locurile dureroase cu acest preparat.
Dureri de spate
Se unge spatele bolnav cu miere de albine, apoi se maseaza energic, pana la resorbtia
mierii. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia durerii.
Asta este am ce am gasit pentru spate... Chiar daca nu au neaparata legatura cu zona afectata a coloanei, poate gasesti ceva ce sa-ti faca bine. Multa sanatate

6 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Buna! Da, se poate ca durerea ta sa fie cauzata de o afectiune a coloanei lombare. In stadii incipiente modificarile de la nivelul coloanei nu sunt vizibile pe radiografie, e nevoie de un RMN de coloana lombara. Poti citi mai multe aici: http://www.i-medic.ro/articole/durerile-de-spate

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Da. Din coloana ies toti nervii care enerveaza tot trunchiul, asa ca o hernie poate sa dea si asemenea semne. dar ar trebui sa se insoteasca si de alte semne (si celalte zone inervate de nervi de la nivelul discului afectat). Deci teoretic se poate, doar un control neurochirurgical (sau neurologic) o sa lamureasca acest aspect.

| Justmed a răspuns:

Buna ...se poate si eu am patit acelasi lucru, o durere insuportabila in zona rinichiilor, dupa o serie de investigati medicale de specialitate s-a dovedit a fi o "discopatie lombara"

| FreeLife a răspuns:

Cred ca da...