anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E adevarat ca alaptatul functioneaza ca un contraceptiv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Este cat se poate de fals... poti ramane foarte usor gravida in timp ce alaptezi...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este adevarat, chiar daca nu ai menstra un ovul poate apare oricand.eu am ramas gravida alaptand!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu alaptam, aveam si ciclu si la un control am depistat ca eram insarcinata in luna a patra.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, dar e un contraceptiv slab si efectul poate disparea fara sa-ti dai seama.
Prolactina, hormonul care stimuleaza alaptarea, inhiba ovulatia. Cand prolactina scade sub un anumit nivel, fara sa simti nimic se produce ovulatia. Daca nu ai contact sexual, ovulul se va elimina si, peste 12-14 zile vei avea menstruatie. Insa daca ai contact sexual, vei ramane insarcinata fara sa stii momentul in care alaptatul nu a functionat ca anticonceptional.

| ele30 a răspuns:

Nu te baza pe asta nimic nu e sigur mai degraba foloseste altceva mie mi a recomandat pe perioada alaptari dr niste ovule se numesc contracept m se gasesc in farmacii

Întrebări similare