| TudorFox a întrebat:

E adevarat ca nu sunt bune grasimile de la carnea de porc? Daca da, de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Orice aliment mancat in exces nu este bun.

| RAY a răspuns:

Grasimile, indiferent de ce grasimi consumi, ele ori devin energie ori se depun, daca dupa ce bagi 5 snitele de porc in tine si freci menta toata ziua cam 50% din grasimi se vor depune,daca bagi culturism sau cardio se vor arde,eu cumpar cotlet de porc fara os, are foarte putine grasimi, de la auchan, daca consum carne din alta parte imi vine greata

| anonimg a răspuns:

Grăsimile animale sunt greu de digerat. Ele se depun in interiorul vaselor de sânge unde poartă denumirea de colesterol. În felul acesta se subțiază traseul sângelui și îl face să circule cu presiune. La nivelul capului sunt și vase de sânge (vene) de grosimea vârfului de ac; acestea la presiune mare (numită hipertensiune), se sparg usor atunci când se depune efort și duce la boli cardiovasculare, la paralizie sau semi-paralizie.
De asemenea grăsimile animale se depun si sub piele dar și pe celelalte organe interne: inima, ficat, etc, și astfel face ca aceste organe să funcționeze greu.
Grăsimea animală dar și carnea se digera greu, iar lucrul acesta face ca să suprasolicite stomacul și toate organele care se ocupă de digestie. Carnea și grăsimea rămâne mai mult timp în intestinul gros (colon) față de alimentele vegetale, și lucrul acesta poate duce la cancer de colon. De altfel proteinele animale sunt altfel decât proteinele vegetale, și de aceea multe forme de cancer apar din pricina consumului de carne și grăsimi animale.
Dumnezeu a interzis consumul cărnii de porc; iar grăsimea de la animalele îngăduite pentru consum trebuie îndepărtată prin fierbere; se aruncă apa și apoi se consumă carnea. Pentru că grăsimea animală nu trebuie consumată absolut deloc, nu numai de la cea de porc?
Oamenii o consumă pentru gust; dar dacă organismul nostru ar avea gură, ne-ar înjura și blestema pentru cât îl distrugem din pricina gusturilor nesănătoase. De aceea gusturile trebuiesc schimbate dacă nu sunt sănătoase. Aceasta ține de educație.

| ziftode a răspuns:

Ingrasa
nu am chef sa, scriu 15 pagini cu detalii, cauta pe google,
dar pe scurt:
in general daca mananci grasime te ingrasi
iar grasimea de porc este alimentul care ingrasa cel mai rau

| RAY a răspuns (pentru ziftode):

Nu ingrasa, caloriile ingrasa,nu ingrasa nici carbo, grasimi, proteine, daca consumi grasimi de cat arde organismul tau este imposibil sa te ingrasi, grasimea indiferent de unde provine are 9 calori, nu exista grasime care ingrasa mai mult sau mai putin

| alex15ccc a răspuns:

Deoarece o sa ai probleme cardiace, grasimile, in special cele animale, au un anumit tip de colesterol "rau", care, in timp, se depune pe peretii vaselor de sange, ducand la accidente vasculare, infarct si ale probleme.

| LoVance0000 a răspuns:

Porcul mangalița e altfel!

| Cheptene1Natalia a răspuns:

Grăsimile sunt amestecuri complexe naturale, formate în principal din esteri ai glicerinei cu acizii grași, numiți gliceride. Se mai găsesc în afară de gliceride și ceruri.

Întrebări similare