Am sa iti raspund din proprie experienta. Am 17 ani. Timp de un an de zile am fumat, crezand ca tutunul este un refugiu pentru a scapa de toate problemele din viata mea. Mai erau zile in care ziceam ca ma las, nu mai fumam cam cate o saptamana si apoi ma apucam iar. Acum 2 luni m-am lasat definitiv. Mi-am dat seama ca tutunul chiar nu imi face bine. Cine ambitie se poate lasa. Acum chiar nu mai simt deloc nevoia de tigari. Fratele meu, iubitul si o gramada de prieteni fumeaza, dar eu pur si simplu nu simt nevoia. De multe ori ca sa ma testeze imi ofera o tigara si eu o refuz. Bine, poate cei ce fumeaza de ani de zile vor zice "pai normal ca ai reusit ca nu fumezi de asa mult timp". Totul sta in vointa. Cine vrea cu adevarat sa se lase se poate lasa. De exemplu, prietenul meu vrea si el sa se lase, dar nu are nici ambitia si nici vointa mea, chiar el a recunoscut.
Nu este adevărat, dacă îţi propui ceva şi chiar îţi doresti nimic nu e imposibil ăia care zic că nu se pot lăsa e pentru că nu vor şi din chestie de obişnuinţă
Nu e adevarat dar iti trebuie vointa de Fier! Nasul meu fuma un pachet pe zi, dar de 2 ani nu mai fumeaza deloc. Nu te lua dupa ce vezi la tv ca vei da banii aiurea.
Nu nu este adevarat ca nu te poti lasa de fumat cunosc persoane care s-au lasat dar... dupa cum au spus e foarte foarte greu acum depinde de cat de multe tigari/pachete fumezi pe zi cu cat fumezi mai mult(cantitati imi mari) cu atat mai greu te lasi mi-au sp ca erau foarte nervosi,tremurau mainile,obositi stresati aveau obiceiul de a duce cv la gura mereu (seminte,snacksuri,etc) deci te poti lasa ar greu sfatul meu este sa nu te apuci pentru ca in primul rand te imbolnavesti, apoi imbolnavesti pers din jur care inhaleaza fumul(fumat pasiv), si arunci niste bani cu care poti face altceva te distrezi, iei un joc cv pentru pc nu stiu casti, mouse tastatura, un tel si apoi nu oricine reuseste sa se lase
Nu stiu, nu fumez dar daca ai putere de control si vointa o sa te poti lasa, eu l-am stimulat pe taica-miu sa se lase si s-a lasat la 40 de ani.
Asta depinde de la persoana la persoana. Adica, de exemplu, cunosc persoane care prima data cand au fumat nu le-a placut deloc si nu au mai facut-o din nou. Sunt si persoane care se apuca de fumat, le face placere dar lasa fumatul doar ca pe o activitate ocazionala, asa de "entertainment", ca sa zic asa. Insa oricine se poate lasa de fumat, cu vointa.
Te poti lasa!
Daca esti la inceput, da, ai sanse extrem de mari sa te lasi, deoarece in gandul tau acum "daca nu prea simt nevoia la inceput, nu am sa simt nevoia nici cand o sa am plamanii plini de tutun", si nu e asa!, fumez de 3 ani...si nu ma pot lasa
Da este greu sa te lasi te fumat deoarece e un viciu. Dar cu efort te poti lasa mancand mai multe dulciuri, stand mai mult in casa ca banuiesc ca afara fumezi! Incearca sa faci alceva cand iti vine sa fumezi!